13 εταιρίες startups ταξιδεύουν στο Λας Βέγκας για να συμμετάσχουν ως μία ομάδα, ενωμένη, εθνικής αντιπροσωπείας εταιριών υψηλής τεχνολογίας στην έκθεση του «Consumer Electronics Show».

Είναι η πρώτη φορά που ο δημόσιος φορέας για την προώθηση επενδύσεων και εξαγωγών της «Enterprise Greece» και το επιχειρηματικό cluster καινοτομίας Corallia ενώνουν τις δυνάμεις τους για να συμμετάσχουν σε μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις υψηλής τεχνολογίας στον κόσμο.

Η ελληνική αποστολή αποτελείται από 13 εταιρίες νανο/ μικροηλεκτρονικής. Η αποστολή θα έχει ένα έντονο χρώμα Πάτρας, καθώς ορισμένες εταιρίες από αυτές (όπως η Irida Lab) είναι από την αχαϊκή πρωτεύουσα, ενώ υπάρχει και μία πιο ειδική σχέση με την πόλη καθώς η έδρα του κέντρου καινοτομίας Corallia βρίσκεται εδώ.

Εταιρίες όπως οι Centaur Technologies, Qualia, Helix, Hyperthech, Irida Labs, Meazon, Prisma Electronics, Sensoraide, Spark works, Think Silicon, Wubby, Yodiwo κ.ά θα συμμετάσχουν στην αποστολή κάνοντας επαφές με ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Η πρόσκληση, άλλωστε, όπως αναφέρει το kathimerini, ήταν ανοικτή για όλους και οποιαδήποτε εταιρία startup θα μπορούσε να είχε δηλώσει συμμετοχή. Οι εταιρίες αυτές θα στεγάζονται μαζί , σε ένα ειδικό ελληνικό περίπτερο που θα βρίσκεται στο Eureka Park της CES από τις 6 έως τις 9 Ιανουαρίου.


Η ισχύς εν τη ενώσει...

Από εκεί υπολογίζεται ότι θα περάσουν περισσότεροι από 170.000 επισκέπτες. Στόχος είναι να αναδειχθεί το ελληνικό brand name έτσι ώστε μέσα στα επόμενα χρόνια να αναγνωριστεί η καινοτομία και ο τεχνολογικός σχεδιασμός της χώρας, κάτι που ήδη έχει κάνει τα πρώτα του βήματα και μάλιστα με αρκετά δυναμικό τρόπο.  

Να σημειωθεί ότι μετά το πέρας της έκθεσης στο Λας Βέγκας θα ακολουθήσει τριήμερη παρουσίαση στη Silicon Valley, ενώ μέλη της αποστολής θα παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά σεμινάρια και θα έχουν επιχειρηματικές συναντήσεις στις εγκαταστάσεις του Mind The Bridge (οργανισμού που εξειδικεύεται στη δικτύωση).

Παράλληλα, θα γίνουν και επισκέψεις σε επιχειρηματικούς τεχνολογικούς κολοσσούς, όπως η Google, αλλά και σε Πανεπιστήμια της Αμερικής, όπως το Πανεπιστήμιο Στάνφορντ, όπου έχουν προγραμματιστεί ημερίδες, αλλά και συναντήσεις με τους Έλληνες επιστήμονες εκεί, προκειμένου να αναλάβουν μελλοντικά τον ρόλο των «πρεσβευτών».