Είναι γεγονός οι σκάλες που υπάρχουν σε διάφορα σημεία της Πάτρας είναι σε κακή κατάστασης εξαιτίας του χρόνου, των φθορών που έχει φέρει αυτός, αλλά και των ζημιών που έχουν υποστεί.

Μιλάμε για σκάλες που αποτελούν συνδετικοί κρίκοι της πόλης, σκάλες που ενώνουν την σύγχρονη πόλη με την παλιά και που αποτελούν ένα σημείο αναφοράς για την Πάτρα και τους επισκέπτες της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrasevents.gr ο Δήμος κατάφερε και βρήκε ένα κονδύλι για την αναδιαμόρφωση και την συντήρηση των σκαλοπατιών και των σκαλών αυτών, έτσι ώστε να βελτιωθεί η εικόνα τους, ανεβάζοντας την ποιότητα της αισθητικής της Πάτρας και ταυτόχρονα να πάψουν να είναι «παγίδες» και επικίνδυνες για όσους περνούν συχνά από εκεί.

Πρόκειται για τις σκάλες της Αγίου Νικολάου, της Γεροκωστοπούλου, της Πατρέως, των Υψηλών Αλωνίων, αλλά και μερικών σκαλιών που βρίσκονται στην άνω πόλη, σε γραφικές συνοικίες όπως στο Κάστρο ή στην περιοχή Τριτάκη.

Τα συνεργεία του Δήμου έχοντας εξασφαλίσει τα χρήματα που χρειάζονται για τις εργασίες που πρόκειται να γίνουν θα προχωρήσουν σύντομα στις απαραίτητες επιδιορθώσεις, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να τις σώσουν από την φθορά.