Είναι γνωστό ότι η Πάτρα είναι μία πόλη με δεκάδες φίλους του skate, bmx και downhill και η δημιουργία της Pump Track χαροποίησε αρκετούς Πατρινούς.

Το «The Great Boarders» ένα portal που είναι διαμορφωμένο ειδικά για τους φίλους του εναλλακτικών αθλημάτων, έκανε το δικό του αφιέρωμα στην πίστα που έγινε στο παραλιακό πάρκο.

Διαβάστε τι γράφει: «H Πάτρα είναι μια πόλη με πολλούς fans του skate, bmx και downhill. Απόδειξη πως αν και τα παιδιά εκεί παλεύουν χωρίς να έχουν τις κατάλληλες υποδομές ενώ άλλες επαρχιακές πόλεις έχουν ήδη το δικό τους skatepark, καταφέρνουν να διακρίνονται ακόμα και σε πανευρωπαϊκούς διαγωνισμούς.

Πρόσφατα κάτι φαίνεται να αλλάζει και ο Δήμος φαίνεται να παίρνει πιο σοβαρά τις ανάγκες των locals για εναλλακτικό αθλητισμό. Μετά το MOB 4 ένα νέο spot ανακαλύφθηκε και ο Φάρος της Πάτρας αρχίζει σιγά σιγά να γίνεται ένα τεράστιο playground για όλους!

H Λέσχη Ορεινής Ποδηλασίας Πάτρας και οι local bike lovers σε συνεργασία με τον Δήμο Πατρέων κατασκεύασαν 2 πίστες τύπου Pump Track. To Pump track είναι μια χωμάτινη διαδρομή, συνήθως κλειστού κύκλου, με στροφές, ευθείες, στροφές με ανασηκωμένο χώμα (berms), τεχνητά κυματοειδή εμπόδια (rollers) και μικρά άλματα.

Το pump track ξεκίνησε ως ένας χώρος για την προπόνηση των αθλητών της ορεινής ποδηλασίας και εξελίχθηκε σε μια διασκεδαστική και ασφαλή δραστηριότητα για όλα τα επίπεδα και ηλικίες ποδηλάτων. Η πίστα είναι σχεδόν έτοιμη, και τα παιδιά ετοίμασαν βίντεο από την δοκιμαστική λειτουργία της μικρής πίστας. Τώρα μένει να δούμε και ένα skatepark στην πόλη!».


Pumptrack Patras Build & Play days


Patras Pump Track Aerial Footage