Εορταστικές μέρες και ο τζόγος έχει την τιμητική του.

Αν τις μέρες πριν από τα Χριστούγεννα κυριάρχησε στις προτιμήσεις αυτών που κυνηγούν την τύχη τους το τζόκερ και το τζακ ποτ των 15,5 εκατομμυρίων ευρώ, τώρα που πλησιάζουμε στην πρωτοχρονιά, κυριαρχούν τα λαχεία.

Πρωτοχρονιάτικα λαχεία, όπως του Εθνικού, του Κρατικού ή και του Λαϊκού Λαχείου, με τους Πατρινούς να παίρνουν πεντάδες και δεκάδες ελπίζοντας ότι αυτή τη φορά θα είναι τυχεροί και θα μπορέσουν να γίνουν πλουσιότεροι, λύνοντας -γιατί όχι- το πρόβλημα της ζωής τους.

Μη ξεχνάμε άλλωστε ότι τον τελευταίο διάστημα η Πάτρα έχει το… κερασάκι στην τύχη. Γιατί δεν είναι μόνο τα 15,5 εκατομμύρια ευρώ που έπεσαν σε δελτίο 2,50 ευρώ που έπαιξε ένας άγνωστος σε πρακτορείο τα Βραχνέικα.

Είναι και ο πρώτος αριθμός του λαϊκού λαχείου που είχε πέσει στην Πάτρα πριν λίγο καιρό, με μία ομάδα Πατρινών να μοιράζεται χιλιάδες ευρώ, καθώς είχαν πάρει πεντάδες. Μάλιστα, όπως αναφέρουν πληροφορίες ο μεγάλος νικητής της συγκεκριμένης κλήρωσης του λαϊκού ήταν ένας ναυτικός που εργάζεται εδώ και χρόνια σε πλοίο της γραμμής Πάτρα – Ιταλία.

Ο ναυτικός κέρδισε γύρω στο 1 εκατομμύριο ευρώ και μαθαίνοντας το νέο όταν ήταν μέσα στο πλοίο, χρειάστηκε να κάνει δύο δρομολόγια για να συνέλθει από την έκπληξη. Η αλλαγή που επήλθε τόσο ξαφνικά στην ζωή του είναι μεγάλη.

Και είναι αλήθεια ότι μία τέτοια αλλαγή την θέλουν αρκετοί στις δύσκολες εποχές που ζούμε, με τους Πατρινούς να παίρνουν μετά μανίας λαχεία, λίγες μέρες πριν από την Πρωτοχρονιά. Που ξέρει κανείς; Μπορεί το 2016 να τους βρει αρκετά πιο πλούσιους...