Μία ξεχωριστή Χριστουγεννιάτικη γιορτή διοργάνωσε το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου στον Πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ» Τμήμα Πάτρας, σε συνεργασία με τα Τμήματα Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας.

Στόχος της εκδήλωσης, που τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος,  ήταν  η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο στα παιδιά, η διάδοση του μηνύματος της  «ΦΛΟΓΑΣ», η γνωστοποίηση του έργου της και η συγκέντρωση χρημάτων για την ενίσχυσή του, αλλά και  η έμπρακτη  άσκηση των μαθητών, μελλοντικών πολιτών, στην εθελοντική προσφορά.

Μαθητές 26 Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων απ’ όλη την Αχαΐα έστειλαν μηνύματα Αγάπης και Ελπίδας στα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο.  Μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους έστησαν πάγκους στους οποίους  πωλούσαν χειροποίητα Χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα και διακοσμητικά. Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν διατέθηκαν στο ταμείο της «ΦΛΟΓΑΣ» για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του ξενώνα των οικογενειών.

Η όλη εκδήλωση πλαισιώθηκε μουσικά από παιδικές χορωδίες, την Μπαντίνα του Δήμου Πατρέων, ξυλοπόδαρους κ.α.. Όλοι μαζί οι συμμετέχοντες έστησαν το «Δέντρο των Ευχών», όπου μικροί και μεγάλοι έγραψαν και κρέμασαν τις ευχές τους.  

Τα σχολεία που συμμετείχαν ήταν τα εξής:

Νηπιαγωγεία: 3ο Ειδικό, 8ο,  15ο, 32o, Πειραματικό Πανεπιστημίου Πατρών, Μιντιλογλίου

Δημοτικά: 2ο, 3ο, 6ο, 9o, 10o, 25ο, 26ο, 33ο, 41ο, 43ο, 44ο, 49ο , 56ο , 64ο Πατρών, Κάτω Καστριτσίου, 2/θεσιο και 8/θεσιο Πρότυπο Πειραματικό Πανεπιστημίου Πατρών,  1ο Οβρυάς, Τέμενης

Γυμνάσιο : 9ο Πατρών

Η  «ΦΛΟΓΑ» εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς που πλαισίωσαν με αγάπη και χαρά την συγκεκριμένη διοργάνωση. Τις υπεύθυνες των Τμημάτων Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας Άρτεμις Παπακωνσταντινοπούλου και Ανδρέαννα Κωφού. Τον αντιπεριφερειάρχη Υγείας Αντώνη Χαροκόπο, το δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, τον αντιδήμαρχο Παναγιώτης Μελάς, τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού Βασίλειο Θωμόπουλο και όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του δήμου που διευκόλυναν στην συγκεκριμένη διοργάνωση. Επίσης την οικογένεια Τίγκα για την ηχητική κάλυψη της εκδήλωσης, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και τους εθελοντές της Ομάδας «Ε» του.


Η διοίκηση του Συλλόγου εκφράζει θερμές ευχαριστίες και σε όλους όσους συνέβαλαν στη διοργάνωση του Χριστουγεννιάτικου παζαριού. Εκτός από τις φίλες του Συλλόγου που επί σειρά ετών προσφέρουν δημιουργίες τους και τις μοναχές της Ιεράς Μονής Αγ. Νικολάου Μπάλα Πατρών εκφράζει θερμές ευχαριστίες στο Σύλλογο Γονέων του 41ου Δημοτικού Σχολείου, στον καθηγητή ξένων γλωσσών Κώστα Κάτελα και τους μαθητές του, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Βασιλικού «Αγ. Αθανάσιος» και Φαρρών «Αλληλεγγύη», στο 6ο Γυμνάσιο Πατρών – ιδιαίτερα στις καθηγήτριες Βασιλική Αντωνάτου, Ελευθερία Καλογεροπούλου και Ασημούλα Οικονομοπούλου - στο Σωματείο Εργαζομένων της Εταιρείας ΤΙΤΑΝ.

Το Τμήμα Πάτρας της «ΦΛΟΓΑΣ» εύχεται το 2016 να επιφυλάσσει σε όλους υγεία και αγάπη. Και να μην ξεχνάμε ότι όλοι μαζί μπορούμε να κρατήσουμε ζωντανό το χαμόγελο σε όλα τα παιδικά πρόσωπα.