Πρωί Χριστουγέννων και σίγουρα ξημέρωσε μία διαφορετική μέρα από τις άλλες, μία μέρα που μας καλεί να βάλουμε στην άκρη τις γκρίνιες, τη μιζέρια και την διχόνοια της καθημερινότητας μας και να αγαπήσουμε τους γύρω μας.

Το μήνυμα της γέννησης του Θεανθρώπου ζεσταίνει τις καρδιές μας και δεκάδες Πατρινοί έσπευσαν το πρωί των Χριστουγέννων στις εκκλησίες και στους ιερούς ναούς της Πάτρας, με πίστη και κατάνυξη για να παρακολουθήσουν την Θεία Λειτουργία.

Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή της αγάπης καθώς η γέννηση του Χριστού και το πέρασμα του από αυτόν τον κόσμο, είχε αυτόν τον σκοπό: Να διδάξει την αγάπη και να μεταφέρει το μήνυμα της σωτηρίας και της ανθρώπινης αλληλεγγύης.

Ο Χριστός δίδαξε το «αγαπάτε αλλήλους» και αυτό φυσικά δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται. Για να το πετύχει ο άνθρωπος θα πρέπει να υπερβεί την φύση του, να κάνει την υπέρβαση. Τον δρόμο για αυτή την υπέρβαση την χάραξε ο Χριστός μέσα από το πέρασμα του στη Γη και σε αυτό το μονοπάτι, σε αυτή την χάραξη πρέπει να οδηγεί η Εκκλησία τους πιστούς.

Το μήνυμα των Χριστουγέννων λοιπόν ας φωλιάσει στις καρδιές μας, γιατί σε αυτές τις δύσκολες εποχές που ζούμε το έχουμε ανάγκη, περισσότερο από ποτέ...