Δεκάδες Πατρινοί ιδιοκτήτες οχημάτων δεν έχουν περάσει τα αυτοκίνητα τους από ΚΤΕΟ και περιμένουν τα… ραβασάκια από το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση δεν θα υπάρξει νέα παράταση πέραν της 31ης Δεκεμβρίου 2015, για τα εκπρόθεσμα οχήματα πέραν των έξι μηνών σε περιοδικό τεχνικό έλεγχο.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση «εφόσον παρέλθει η ημερομηνία της 31ης Δεκεμβρίου 2015 χωρίς να έχουν προσκομίσει τα οχήματά τους για τη διενέργεια του ελέγχου, τότε, από 01-01-2016 θα τους επιβληθεί και το διοικητικό πρόστιμο των εκατόν πενήντα (150) €, το οποίο βεβαιώνεται στη Φορολογική Διοίκηση, εισπράττεται κατά τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων και μετά την προθεσμία καταβολής του, προσαυξάνεται με τον προβλεπόμενο τόκο.

Επισημαίνεται τέλος ότι, τα οχήματα για τα οποία το χρονικό διάστημα των έξι (6) μηνών από την καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης διενέργειας περιοδικού τεχνικού ελέγχου, παρέρχεται μετά τις 14 Σεπτεμβρίου 2015, δεν τυγχάνουν της υπόψη ευνοϊκής ρύθμισης περί καταβολής μειωμένου πρόσθετου τέλους, αλλά θα τους επιβληθεί και το διοικητικό πρόστιμο των εκατόν πενήντα (150) €.».