Η Μαίρη Μαγουλά παρουσίασε στην Πάτρα «Τα κύματα του Βοσπόρου».

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου «Κύματα του Βοσπόρου» της Μαίρης Μαγουλά στην Πάτρα. Το βιβλιοπωλείο «Discover your way» και οι Εκδόσεις «Μεταίχμιο» υποδέχθηκαν πριν λίγες μέρες στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείο «Βυζαντινό» πλήθος κόσμου που ήθελε να ακούσει για το βιβλίο και να γνωρίσει την συγγραφέα.

Για το βιβλίο μίλησε η Αφροδίτη Σκαλτσά Δημητρακοπούλου, Μέλος της Εταιρείας φίλων Παναγιώτη Κανελλόπουλου, Δημιουργός και υπεύθυνη της θεατρικής ομάδας "Ταξιδευτές της Πρόζας", Μέλος του Δ.Σ της Ένωσης των Καλαβρυτινών της Πάτρας.

Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Ένα βιβλίο ποταμός από μια κόρη της Κωνσταντινούπολης. Στις 638 σελίδες μας παρουσιάζει τις ζωές των Ελλήνων Χριστιανών και όχι μόνο. Βήμα βήμα βλέπουμε τα γεγονότα της μοίρας τους που κανονίζουν την ζωή τους.

Δίπλα και παράλληλα με τους βασικούς ήρωες παρεμβάλλονται στον καμβά της πλοκής της  ιστορίας και ζωές άλλων ατόμων. Βλέπουμε την κοινωνική ζωή, τα χτυπήματα του Τουρκικού κράτους σε υπηκόους του, μη Μουσουλμάνους , τον φόρο πολυτελείας του 1942, του Σεμπρεμ Βριανά  του 55, της επέλασης του 64. Η Μαίρη Μαγουλά κάνει τα πάντα για να αποδοθούν σωστά  στην γραφή της  οι ήρωες  στον χρόνο και στον τόπο της μυθοπλασίας που είναι για αυτούς γραμμένα. Οι παράλληλες ιστορίες της Ευροδίκης και της Βασιλικής και όλοι όσοι συμπορεύονται γύρω τους.

«Είναι Γκιονούς Μπελασί: Βάσανο καρδιάς, τούτο το βιβλίο. Πολύ Μπερελκετίδικο βιβλίο» ανέφερε η Αφροδίτη Σκαλτσά Δημητρακοπούλου.

«Το μολύβι της Μαίρης Μαγουλά πάντα καλοξυσμένο γεμίζει με την πλοκή της γραφής της τους αναγνώστες της. Αν και είναι η πρώτη της γραφή δεν ευτελίζει συναισθήματα δεν ακολουθεί εμπορικούς κανόνες , δεν προσπαθεί να μας εντυπωσιάσει με ψεύτικα πυροτεχνήματα Βλέπουμε ζωντανή την φωτιά της έμπνευσης της, και την φωτιά των ιστοριών της που είναι καλά δουλεμένες.για όλους εμάς τους αναγνώστες της χρησιμοποιώντας ξύλα που και οι στάχτες τους μιλούν για τους Έλληνες της Πόλης.

Θα μαγευτείτε, θα θυμώσετε, θα κλάψετε, θα πονέσετε αλλά στο τέλος θα πείτε με απόλυτη σιγουριά ότι ο  θεός αγαπάει τους Έλληνες»,

Η συγγραφέας ανέφερε στο τέλος της βραδιάς ότι αυτό που θα ήθελε να συμβεί όταν ο αναγνώστης διαβάσει και την τελευταία σελίδα του βιβλίου είναι να μην το κρατήσει στην βιβλιοθήκη του αλλά στην μνήμη του και την καρδιά του.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά οι:

Μαρίνα Μυλωνά(πιάνο)

Λαόυρα Λούκα(βιολί)

Αποσπάσματα διάβασαν οι κυρίες των ¨Ταξιδευτών της Πρόζας».

Αγγελική Μπιλαλή

Ναταλία Μπεσσάρμη

Κατερίνα Μαντά - Αντωνακοπούλου

Και οι:

Ευγενία Σπηλιωτοπούλου

Ειρήνη Τριφονοπούλου

Αναστασία Δημητροπούλου

(Οι φωτογραφίες είναι του Παναγιώτη Μουλίνου)