Το Δημοτικό Ωδείο Πατρών στο πλαίσιο των εκδηλώσεων υπό τον γενικό τίτλο " Το Ωδείο Παρουσιάζει" διοργανώνει την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 20.30 στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου ΠατρώνΑίθουσα Ι -4 (μικρή) Χριστουγεννιάτικη Συναυλία, με έργα των: W.A. Mozart,Ch. Gounod, G. F. Haendel& F. Schubert.

 Συμμετέχουν:

 Μ. Σαφάροβα (βιολί)

 Α. Σελαλμαζίδη (βιολί)

 Ρ. Σμαγκούλοβ (βιόλα)

 Ν. Κομισσάροβ (βιολοντσέλο)

 Γ. Κοκκινάρης (κοντραμπάσο)

 Α. Βελισσαρίου (φλάουτο)

 Ε. Κοϊνη (φλάουτο)

Σολίστ : Βασιλική Καραγιάννη 

Θα υπάρξει συλλογή τροφίμων υπέρ του Κοινωνικού Τομέα Δήμου Πατρέων

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη

Πρόγραμμα

  1. Divertimento II

Andante

Allegro di molto

Allegro assai

  1. Ave Maria

ΣολίστΒασιλικήΚαραγιάννη

  1. Aria Alcina “Tornami o vagheggiar” απότηνόπερα Alcina

 Σολίστ: Βασιλική Καραγιάννη

Διάλλειμα

FSchubertQuartettoEs-dur

Allegro moderato

Scherzo

Adagio

Allegro

  1. Mottette “Exsultate, jubilate”

Allegro

Recitativo

Andante – Allegro

Σολίστ: Βασιλική Καραγιάννη

 

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ

Η Βασιλική  Καραγιάννη γεννήθηκε στην Πάτρα. Ξεκίνησε τις σπουδές της στο τραγούδι σε ηλικία 14 ετών και πήρε Δίπλωμα το 1994 με άριστα και `Α βραβείο με καθηγήτρια την κ.  Βαρβάρα Γκαβάκου .

Το 1994 έκανε  το ντεμπούτο της στην όπερα  στο Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας με τον ρόλο της “Νίνα” στην όπερα “Η Μάρτυς” του Σπ. Σαμάρα.

Από τότε άρχισε να συνεργάζεται με την Εθνική Λυρική Σκηνή και στην συνέχεια να εμφανίζεται σε σπουδαία Λυρικά θέατρα της Ευρώπη: TeatroallaScala του Μιλάνου ,Βασιλική  Όπερα του Λονδίνου (θέατρο CoventGarden ),Θέατρο Κομουνάλε της Φλωρεντίας , Όπερα της Λισσαβόνας (θέατρο Σαν  Κάρλο ),Όπερα Σαν Κάρλο της Νάπολης ,Θεατρο CarloFelice της Γένοβας ,Όπερα του ΝτίσελντορφKomischeOperΌπερα  του Βερολίνου , QueenElisabethHallτου Λονδίνου, αίθουσα “DalVerme” του θεάτρου «AllaScala» στο Μιλάνο,CadoganHall του Λονδίνου, κ.α.

Μέχρι τώρα έχει ερμηνεύσει τους πιο αντιπροσωπευτικούς ρόλους στο ρεπερτόριο της Σοπράνο-κολορατούρας : Βασίλισσα της Νύχτας στο «Μαγικό Αυλό», Ολυμπία στα «Παραμύθια του Χόφμαν», Τσερμπινέττα στην «Αριάδνη στη Νάξο», Τζίλντα στον «Ριγκολέττο», Βιολέτα στην «Τραβιάτα», Μπλόντε στην «Απαγωγή από το Σαράι», Ροζίνα στον «Κουρέα της Σεβίλλης», Ντεσπίνα στο «Έτσι κάνουν όλες», Καρολίνα στο «Μυστικό γάμο» , Νορίνα στο “Ντον Πασκουαλε”, Τζισμόντα στο “Ilmaritodisperato”, Ερωφίλη - Νεράιδα στο «Δαχτυλίδι της Μάνας», Adele στην “Νυχτερίδα», Zerlina στον DonGiovanni του W.A.Mozart ,Κοντέσα Αντέλε στο «ComtOry», MadameHerz στο “Schauspieldirector», Έρωτα στον «Ορφέα και Ευρυδίκη», Charmeuse στην “Thais”του Massne , Ροζινα στον «Κουρέα της Σεβίλλης»και του Τζ.Παιζιελο,κ.α .

Επίσης  έχει συνεργαστεί με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, τηνΟρχήστρα των Χρωμάτων, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, τηνΟρχήστρα  Πατρών, την Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων, την Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, την Ορχήστρα Φιλαρμόνια του Λονδίνου, τηνΦιλαρμονική  Ορχήστρα του «TeatroallaScala» στο Μιλάνο ,την Ορχήστρα Εγχόρδων του MagioMusicaleFiorentino,κ.α. ενώ εκτός από ρόλους όπερας  έχει συμπράξει ως σολίστ σε έργα όπως Requiem του Mozart , CarminaBurana του Orf, Fantasie του Beethoven , StabatMater και SalveRegina του Pergolesi , Καντάτες του Bach , κ.α .

Επίσης έχει συμπράξει με γνωστούς μαέστρους, Έλληνες : Λ. Καρυτινό, Μ. Λογιάδη, Α.Μπαλτά, Ν.Αθηναίο, Η.Βουδούρη, Δ.Χωραφά κ.ά., αλλά και ξένους: RichardHickox , ZoldanPesko, ΑrnoldBosman, AntoninoFogliani, AntonioPapano, κ.ά.    

Έχει  ερμηνεύσει έργα Ελλήνων σύνθετων : Μανόλη Καλομοίρη (Το Δαχτυλίδι της Μάνας), Γιώργου Κουρουπού (Μονόγραμμα του Ελύτη), Ιωσήφ Παπαδάτου Ορφας), Θεόδωρου Λεμπέση (Ελλήνων Δείγμα), Μιχάλη Λαπιδάκη (Ξερές), Θεόδωρου Αντωνίου (Έρος ΙΙ), Θεόδωρου Αμπαζή , κ.α.    

Έχει διακριθεί σε Πανελλήνιους και Διεθνείς διαγωνισμούς . Το 2001 τιμήθηκε από την Ένωση Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών με το «βραβείο σε νέο διακριθέντα Μουσικό» για την ερμηνεία της στο ρόλο της Τσερμπινέττα στην όπερα «Η Αριάδνη στη Νάξο» του Ρ. Στράους που ανέβασε η Εθνική Λυρική Σκηνή .

Την ίδια  χρoνιά τραγούδησε έργα του Ζαν Μισέλ Ζαρ στην πρώτη του εμφάνιση στην Ελλάδα στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού.

Κυκλοφορεί CD σε ζωντανή ηχογράφηση από το SanCarlo της Νάπολης η όπερα “Ilmaritodisperato” του Dom.Cimarosa όπου η ερμηνεύει τον ρόλο της Gismonda, όπως, και το «Μονόγραμμα» του Οδυσσέα Ελύτη μελοποιημένο από το Γιώργο Κουρουπό.

Στα μελλοντικά της σχέδια περιλαμβάνονται:

Ρεσιτάλ στο Τόκυο στην Ιαπωνία τον Δεκέμβρη 2015, κονσέρτο στην Αγγλικανική Εκκλησία Αθηνών με την Βελγική Ορχήστρα BrusselsVirtuosi και τον διάσημο φλαουτίστα MarcGrauwels,στο Βερολίνο στην όπερα Μαγικός Αυλός με τον ρόλο της Βασίλισσας της Νύχτας, Συναυλία στην αίθουσα Παρνασσός για την παρουσίαση του νέου CD που ερμηνεύει τραγούδια σε ποίηση του Κ. Καβάφη και μουσική η Αθ. Σιμόγλου , στην Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών , στην Εθνική Λυρική σκηνή στον Κουρέα της Σεβίλλης με τον ρόλο της Ροζίνα και στον Ριγκολέττο με τον ρόλο της Τζίλντα, κα.