Το νεότερο βιβλίο της  κ. Μαρίας Καρέλα, ένα συναρπαστικό θρίλερ με τίτλο «Ο Κοκκινόβραχος», παρουσιάστηκε πρόσφατα στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου «ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ» στην Πάτρα.

Την οργάνωση της εκδήλωσης είχε αναλάβει ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Πάτρας «Δανιηλίς», καθώς η κ.Καρέλα είναι ενεργό μέλος του αλλά και εκλεγμένη εκπρόσωπος της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία.

Την υπόθεση του βιβλίου ανέπτυξε με γλαφυρό τρόπο ο Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Γιάννης Χαριτάντης, ενώ αποσπάσματα του βιβλίου διάβασε η δημοσιογράφος Νατάσα Ράγιου - Μεντζελοπούλου. Το πολύπλευρο συγγραφικό, εικαστικό και κοινωνικό έργο της κ. Καρέλα παρουσίασε η κ. Ελένη Γκέκα, πρόεδρος του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Πατρών, ενώ η κ. Βάσω Σακελλάρη, ηθοποιός,  μίλησε για την προσωπική της εμπειρία από τη φιλία της με τη συγγραφέα.

Το συντονιστικό ρόλο  στο πάνελ  είχε αναλάβει ο κ. Λεωνίδας Μαργαρίτης, πρόεδρος της Εταιρείας Λογοτεχνών Νοτιοδυτικής Ελλάδος.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η αυθόρμητη παρέμβαση της εγγονής της συγγραφέως, η οποία αναφέρθηκε στην αγάπη, με την οποία η γιαγιά της περιβάλλει κάθε δραστηριότητα, ως το μυστικό της επιτυχίας της.

Μετά το πέρας των παρουσιάσεων, η συγγραφέας συγκινημένη,  εν μέσω πλήθους και ευχών, έδωσε και το στίγμα της μαγειρικής της ικανότητας, με μεζέδες χειροποίητους, που προσφέρθηκαν στους παρευρισκόμενους, σε γευστικό συνδυασμό με τα κρασιά της γνωστής  οικογενειακής οινοποιίας ΚΑΡΕΛΑ.

Οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν ότι ο «Κοκκινόβραχος» θα είναι για πολλούς η αναγνωστική συντροφιά κατά τις επερχόμενες εορταστικές διακοπές.