Σερβιτόρος σε υποκατάστημα αλυσίδας εστιατορίων στην κεντρική Καλιφόρνια, βρήκε και παρέδωσε στη διεύθυνσή του, περίπου 32.000 δολάρια σε μετρητά.

Το ποσό ξέχασε μια οικογένεια πελατών στο τραπέζι της.

Η οικογένεια είχε τα χρήματα σε μια πάνινη τσάντα, όλα σε κατοσταδόλαρα, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της πόλης.

Ο σερβιτόρος πήγε την τσάντα με τα μετρητά στο γραφείο της διεύθυνσης όταν την ανακάλυψε στο τραπέζι και τα χρήματα παραδόθηκαν σε περιπολικό της αστυνομίας αργότερα την ίδια ημέρα.

Η οικογένεια ζήτησε να νοικιάσει θυρίδα σε τράπεζα την Τετάρτη, αλλά δεν υπήρχε καμιά που να ήταν διαθέσιμη αμέσως, συνέχισε. Έτσι, πήρε μαζί της την τσάντα με τα χρήματα στο εστιατόριο όπου κάθισε να γευματίσει και απλά την ξέχασε.

Όταν η οικογένεια κάλεσε την αστυνομία μία ημέρα αργότερα για να καταγγείλει ότι έχασε το ποσό, κλείστηκε μια συνάντηση ώστε να παραλάβει τα χρήματα από το αστυνομικό τμήμα, είπε ο Γκόμες.

Ο σερβιτόρος, που εργάζεται επί δέκα χρόνια στην αλυσίδα εστιατορίων, θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του και αρνήθηκε παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις της οικογένειας να δεχθεί αμοιβή για τα εύρετρα, δήλωσε η Κάρι Χέλιερ, διευθύντρια των υποκαταστημάτων στην περιοχή.

«Είπε απλά ότι το έκανε διότι αυτό ήταν το σωστό και ότι δεν θέλει το σωστό να ακυρωθεί από κάτι άλλο», είπε η Χέλιερ.

Τονίζοντας την τιμιότητα του σερβιτόρου, η Χέλιερ επισήμανε ότι δεν υπήρχε κάμερα στο σημείο όπου η οικογένεια ξέχασε τα χρήματα. Το ποσό των $32.000 «πιθανόν ξεπερνάει ή είναι περίπου» το ετήσιο εισόδημα του εργαζόμενου, πρόσθεσε η ίδια.

Ο Γκόμες διευκρίνισε ότι τα χρήματα επιστράφηκαν στην οικογένεια αφού εξακριβώθηκε ότι βρίσκονταν στην κατοχή της νόμιμα και προέρχονταν από ενοικιαζόμενα ακίνητα και ένα μεξικανικό εστιατόριο που ανήκει στην οικογένεια.