Το εορταστικό ωράριο των εμπορικών καταστημάτων της Πάτρας ξεκίνησε από την Τετάρτη και κορυφώνεται μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ειδικότερα, την Παρασκευή, σύμφωνα με τα όσα προτείνει ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας τα καταστήματα είναι ανοικτά από το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι και από τις 17:30 έως τις 21:00.

Πολλά όμως από τα καταστήματα στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας είναι ανοικτά και τις μεσημεριανές ώρες. Το Σαββατοκύριακο τα καταστήματα θα είναι συνεχώς ανοικτά από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα το Σαββάτο και από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, την Κυριακή.

Την ερχόμενη εβδομάδα η αγορά θα συνεχίσει να λειτουργεί πρωί και απόγευμα, όλες τις μέρες (με εξαίρεση τις μέρες των Χριστουγέννων). Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την τροποποίηση του Ν.4177 παρ. 16 έχει προστεθεί η τελευταία Κυριακή του έτους να είναι ανοικτά τα καταστήματα πέραν των δύο Κυριακών πριν τα Χριστούγεννα.

Η εμπορική κίνηση, πάντως, στην αγορά κινείται μέχρι τώρα σε μέτρια επίπεδα, με τους εμπόρους όμως να εκτιμούν ότι από την ερχόμενη εβδομάδα που θα ξεκινήσει η καταβολή των μισθών και των δώρων (στον ιδιωτικό τομέα) θα υπάρξει κάποια αύξηση, χωρίς όμως να αναμένεται το επίπεδο της αύξησης αυτής να είναι ιδιαίτερα μεγάλο.

Ωστόσο, ο εμπορικός κόσμος της Πάτρας στηρίζει πολλά στις ημέρες των Χριστουγέννων και στο εορταστικό ωράριο.