Ολοκληρώθηκε και φέτος το χριστουγεννιάτικο παζάρι του Θεραπευτικού Παιδαγωγικού Κέντρου «Η ΜΕΡΙΜΝΑ» που φιλοξενήθηκε όπως και κάθε χρόνο στον χώρο «ΕΣΠΕΡΟΣ» στο πάνω μέρος της πλατείας Γεωργίου. Το απόγευμα της Πέμπτης 10/12/2015 παρουσία και ευλογίαις του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη π. Προκοπίου, Εκπρόσωπου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών, κ.κ. Χρυσοστόμου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του χριστουγεννιάτικου παζαριού όπου παρευρέθηκαν η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κα Αναστασία Τογιοπούλου, ο Αντιδήμαρχος Υγείας, Κοινωνικής πολιτικής & Πρόνοιας κ. Δημήτριος Πελεκούδας, η Εκπρόσωπος του Βουλευτή Αχαΐας κου Ιάσονα Φωτήλα, κα Άννα Κωσταρά, ο Δ/ντης Νευρολογικού Τμήματος ΓΝΠ «ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ» κ. Νικόλαος Μακρής, η Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας κα Σταυρούλα Παναγοπούλου-Νικολάου, η Προϊσταμένη του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών κα Νικολίτσα Παπαδοπούλου, ο Πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Σωματείου "Οι Φίλοι του ΜΕΡΙΜΝΑ" κ. Θεόδωρος Ξυλιάς, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Αυτιστικών Νομού Αχαΐας κ. Θωμάς Γκορίλας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παίδων Χρήζοντων Μέριμνας και Μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΣΓΚΑμεΑ, κ. Γεώργιος Αγγελακόπουλος, η Αντιπρόεδρος του Ομίλου Συμπαράστασης & Αγάπης κα Νίκη Τσάκωνα, ο Διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών Πάτρας κ. Στέφανος Κούλης, τα τακτικά και τα αναπληρωματικά μέλη του Δ.Σ. του Κέντρου, και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων που επεφύλαξαν σειρά εκπλήξεων για τα παιδιά και όλους τους παρευρισκόμενους.

Καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του φετινού χριστουγεννιάτικου παζαριού μας πραγματοποιήθηκαν πολλές παράλληλες εκδηλώσεις:

• Το Μουσικό σύνολο Μέριμνας με την υπεύθυνη κα Δέσποινα Κριμπά – το σύνολο ευρωπαϊκής χορωδίας του Μουσικού Σχολείου Πατρών αποτελούμενο από τον κ. Σταμάτη Λέκκα και την Μαέστρο κα Αρετούσα Νικολοπούλου, η Ροκ Μπλουζ Μπάντα "Sugar blues" με τον Μαέστρο τους κ. Παναγιώτη Ορφανό, τα προνηπιακά τμήματα του Κέντρου Προσχολικής Εκπαίδευσης – Κατερίνα Γεώρμα, καθώς και το μουσικό σχήμα "Μουσικοτεχνουργική Πατρών" με τον Μαέστρο τους κ. Βασίλη Ζωϊτόπουλο.

Αργεντίνικο τάνγκο από την Σχολής Χορού "El Conventillo", το Γυναικείο φωνητικό σχήμα «ΕΜΜΕΛΕΙΑ» της Πολυφωνικής χορωδίας Πάτρας αποτελούμενο από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή κ. Σταύρο Σολωμό και τις Μαέστρους τους κα Αλμπένα Πένκοβα & κα Αρετούσα Νικολοπούλου, η χορωδία του Πανεπιστημίου Πατρών αποτελούμενο από τον Πρόεδρό της κ. Βασίλειο Στυλιανιάκη και την Μαέστρος της κα Λίνα Γερονίκου καθώς και η Πανύμνητος - Γυναικεία Χορωδία Βυζαντινής και Εκκλησιαστικής Παράδοσης με την Μαέστρο τους κα Αφροδίτη Χρυσανθακοπούλου πρόσφεραν στο κοινό θαυμάσια δείγματα της σημαντικής δουλειάς τους.

Ευχαριστούμε θερμά, τον Δήμο Πατρέων, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή κ. Κωνσταντίνο Καζάκο για το τηλεοπτικό spot, τα Ι.Ε.Κ. ΒΕΡΓΗ, την Achaia Clauss- Κάβα Δανιηλίδος, τον κ. Γεώργιο Τζούδα & την ποτοποιία Vantana,την Μπακαλάρος Α.Ε. , την Λουκουμοποιία ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗΣ, τα Ζαχαροπλαστεία ΕΝΤΕΛΒΑΙΣ και CARAVEL, το Φωτογραφείο ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ Παναγιώτης & Ελισάβετ, το κατάστημα Balloon Fire,το ΔΙΗΧΟ, το Mega Animal Center, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, τον κ. Νικόλαο Τσαπακίδη, τον κ. Αντώνιο Μπαρμπετάκη και τον κ. Ανδρέα Πολίτη, τους Τηλεοπτικούς Σταθμούς : PLP & τον κ. Κωνσταντίνο Φλαμή, την ACHAIA TV, το SUPER B και τους Ραδιοφωνικούς Σταθμούς : ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ,SMART FM, KISS FM, για την έμπρακτη στήριξή τους στην επιτυχημένη διοργάνωση του χριστουγεννιάτικου παζαριού των 130 ωφελουμένων του Κέντρου μας.

Στο παζάρι εκτέθηκαν χειροποίητες δημιουργίες των εκπαιδευομένων μας, τα έσοδα από την πώληση των οποίων διατέθηκαν αποκλειστικά για τις βασικές ανάγκες των νέων με Νοητική Υστέρηση που εκπαιδεύονται και φιλοξενούνται στη ΜΕΡΙΜΝΑ.

Όλοι μας, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου, οι εργαζόμενοι και προ πάντων οι εκπαιδευόμενοι, εκφράζουμε και δημόσια την συγκίνηση και τις από καρδιάς ευχαριστίες μας στους χορηγούς και στους συμπολίτες μας για την παρουσία τους και την προσφορά τους.