Σε οικονομικό αδιέξοδο έχει φτάσει η Μονάδα Θηλέων του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού Αχαΐας, μετά τον περιορισμό των επιχορηγήσεων του κράτους, με την διοίκηση του ιδρύματος να μην μπορεί καλύψει τις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν.

Το κενό λοιπόν που έχει προκύψει, καλούνται να το καλύψουν οι Πατρινοί, με την πρόεδρο και την διοίκηση του ιδρύματος να έχει προχωρήσει σε σχετική ανακοίνωση πρόσκληση προς τους πολίτες.

Στην ανακοίνωση αυτή καλούνται οι Πατρινοί να συνεισφέρουν στην όλη προσπάθεια κάλυψης των αναγκών, με δωρεές και προσφορές, αναφέροντας μάλιστα ενδεικτικά τα προϊόντα στα οποία καταγράφονται οι μεγαλύτερες ελλείψεις.

Οι μεγαλύτερες ελλείψεις που καταγράφονται αφορούν το ελαιόλαδο, την σκόνη πλυντηρίου, σαμπουάν, αφρόλουτρα και είδη προσωπικής υγιεινής. Να σημειωθεί ότι η Μονάδα Θηλέων είναι ΝΠΔΔ και φιλοξενεί αυτή τη στιγμή 25 παιδιά από 9 ετών μέχρι την ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Πρόκειται για παιδιά που ζούσαν σε ακατάλληλο οικογενειακό περιβάλλον και στερούνταν την οικογενειακή φροντίδα, θαλπωρή και την απαραίτητη ασφάλεια. Το μέχρι τώρα έργο του ιδρύματος είναι μεγάλο για την κοινωνία της Πάτρας, βοηθώντας αυτά τα παιδιά και καταλαβαίνει κανείς ότι θα πρέπει να συνεχιστεί.