Σε περισσότερους από 750 μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Μήλο και την Ίο παρουσιάστηκε με επιτυχία το 2015 το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Επιστήμη, Τέχνη και Μαθηματικά» του Μουσείου Ηρακλειδών, υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας, με την πρωτοβουλία και υποστήριξη της εταιρείας Celestyal Cruises και τη σημαντική συμβολή των Δήμων Μήλου και Ίου.

Συγκεκριμένα, από το Μάιο μέχρι και τον Οκτώβριο του 2015, το πρόγραμμα παρακολούθησαν 550 μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, του Γυμνασίου και του Λυκείου της Μήλου, ενώ το Νοέμβριο του 2015 το ίδιο πρόγραμμα παρουσιάστηκε σε 212 μαθητές του Δημοτικού, του Γυμνασίου, του Λυκείου και του ΕΠΑΛ Ίου. Η παρουσίαση του προγράμματος διαρκεί δυο διδακτικές ώρες για κάθε τμήμα. Την πρώτη ώρα τα παιδιά αλληλεπιδρούν ελεύθερα με επιλεγμένα διαδραστικά εκθέματα του μουσείου, ενώ τη δεύτερη μαθαίνουν να διαχειρίζονται βασικές μαθηματικές έννοιες που αντιστοιχούν στην ύλη της τάξης τους, συμμετέχοντας στην παρουσίαση μιας θεματικής ενότητας από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Επιστήμη, Τέχνη και Μαθηματικά». Στους εκπαιδευτικούς των σχολείων δόθηκε όλο το συνοδευτικό παιδαγωγικό υλικό σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή για τη συνεχή αξιοποίησή του στην εκπαιδευτική διαδικασία, ενώ σε κάθε μαθητή που συμμετείχε η εταιρεία προσέφερε ένα αναμνηστικό-χρηστικό δώρο.

Σύμφωνα με την κα Φρόσω Ζαρουλέα, Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων της Celestyal Cruises: «Στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που υλοποιεί η εταιρεία μας, συνεχίζεται σταθερά η στήριξη στις τοπικές κοινωνίες που δραστηριοποιείται, καθώς περισσότεροι από 750 μαθητές όλων των σχολείων της Μήλου και της Ίου απόλαυσαν αυτή τη χρονιά ένα «ταξίδι» στη γνώση, με την παρακολούθηση του προγράμματος του Μουσείου Ηρακλειδών, το οποίο η εταιρεία μετέφερε αποκλειστικά στα συγκεκριμένα νησιά. Με το σημαντικό έργο του Μουσείου Ηρακλειδών που αποτελεί πρότυπο για τα εγχώρια πολιτιστικά δρώμενα και τη συμβολή της Celestyal Cruises, το 2016 θα ανοίξει με τη μεταφορά του προγράμματος σε περισσότερα νησιά στην Ελλάδα, δημιουργώντας «Προορισμούς Γνώσης» για τους μαθητές των περιοχών που βρίσκονται μακριά από τη μητρόπολη».

Ο κος Νικόλαος Κοντοπρίας, Εκτελεστικός Διευθυντής του Μουσείου Ηρακλειδών, αναφέρθηκε στη σημαντική συνεργασία με τη Celestyal Cruises που συνάδει με το έργο και τους στόχους του Μουσείου για διαδραστική και αποτελεσματική μάθηση. Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμενος στο πρόγραμμα «Επιστήμη, Τέχνη και Μαθηματικά» του Μουσείου Ηρακλειδών (Σχεδιασμός-επιστημονική επιμέλεια: Άρης Μαυρομμάτης-Αποστόλης Παπανικολάου, Ερευνητές της Διδακτικής των Μαθηματικών), είπε ότι «πρόκειται για τη συνέχεια κι επέκταση του γνωστού από το 2005 προγράμματος «Τέχνη και Μαθηματικά». Αποτελεί συμπλήρωμα της σχολικής διδασκόμενης ύλης στην κατεύθυνση της διδακτικής διαθεματικότητας και υλοποιείται μέσα από δραστηριότητες που προκύπτουν από την αλληλεπίδραση με τα εκθέματα και τα επιλεγμένα έργα τέχνης της μόνιμης διαδραστικής έκθεσης «Παίζω και καταλαβαίνω».

Η μόνιμη έκθεση βρίσκεται στο Κεντρικό κτίριο του μουσείου (Ηρακλειδών 16, Θησείο, Α΄ και Β΄ όροφος). Από τον Οκτώβριο του 2014 έχει υποδεχτεί περισσότερους από 20.000 μαθητές, ενώ από το Μάρτιο του 2015 είναι ανοικτή και κάθε Κυριακή 10:00-18:00 για ενηλίκους και οικογένειες, αλλά και για όλους όσοι ενδιαφέρονται να εμπλουτίσουν τις επιστημονικές γνώσεις τους με τον πιο ψυχαγωγικό τρόπο.

Γραφείο Τύπου Celestyal Cruises: Φρόσω Ζαρουλέα – 210 4583451

Σχετικά με την Celestyal Cruises

H Celestyal Cruises με 30 χρόνια εμπειρίας σήμερα είναι η μοναδική εταιρεία κρουαζιέρας η οποία εδρεύει στην Ελλάδα. Επισκέπτεται τα περισσότερα ελληνικά λιμάνια από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία (συνολικά 30 λιμάνια) προωθώντας την αυθεντική ελληνική εμπειρία και προβάλλοντας τις ομορφιές, τη φιλοξενία, τις γεύσεις και τον πολιτισμό της χώρας μας στους ξένους επισκέπτες. Διαχειρίζεται έξι κρουαζιερόπλοια εκ των οποίων τα τέσσερα εκκινούν από ελληνικά λιμάνια ενώ τα άλλα δύο είναι ναυλωμένα στον μεγάλο τουριστικό όμιλο TUI. Αποτελώντας ένα ραγδαία αναπτυσσόμενο επιχειρηματικό οργανισμό και με σεβασμό στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις των φιλοξενούμενων του, η Celestyal Cruises προσφέρει καθημερινά σταθερή ποιότητα υψηλών υπηρεσιών, σε εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες. Μέσα στο 2015 απέσπασε το βραβείο «Καλύτερης Στρατηγικής Επικοινωνίας» στα ναυτιλιακά βραβεία Ευκράντη και τρία βραβεία στα Tourism Awards: ένα χρυσό στην κατηγορία «Κρουαζιέρα - Θεματικές Εκδηλώσεις» και δύο αργυρά στις κατηγορίες «Συνεισφορά στην εθνική οικονομία» και «Υποστήριξη τοπικών κοινοτήτων – Νέοι προορισμοί». Παράλληλα, ως επιβεβαίωση των καινοτόμων πρακτικών της, η εταιρεία διακρίθηκε στο θεσμό των HR Community Awards με πέντε Silver Awards. Τέλος, η Celestyal Cruises είναι η μοναδική εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρουαζιέρας (CLIA Ευρώπη).

Σχετικά με το Μουσείο Ηρακλειδών

Το Μουσείο Ηρακλειδών υπηρετεί από το 2004 την τέχνη, την παιδεία και τον πολιτισμό. Εμπνευστές και ιδρυτές του μουσείου είναι ο Παύλος και η Άννα-Μπελίντα Φυρού. Σήμερα το μουσείο έχει μετεξελιχτεί σε διαδραστικό κέντρο εκλαΐκευσης της επιστήμης. Με βασική φιλοσοφία του το τρίπτυχο «Επιστήμη, Τέχνη και Μαθηματικά», υλοποιεί καινοτόμα επιμορφωτικά προγράμματα για μαθητές, εκπαιδευτικούς κι ενηλίκους στο κεντρικό του κτίριο (Ηρακλειδών 16, Θησείο), καθώς και εκθέσεις έργων τέχνης και εκλαΐκευσης της επιστήμης στο παράρτημά του (Απ. Παύλου 37, Θησείο).