Την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015, στο ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ, ώρα 10 π.μ. το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας διοργανώνει θεματικό εργαστήρι στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου FOODING, που έχει ως στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων μέσω της μεταφοράς καινοτομίας για την αξιοποίηση και ανάκτηση των τυπικών και παραδοσιακών προϊόντων (φρούτων και λαχανικών, δημητριακών, λάδι και όσπρια) μέσα στη μεσογειακή βιώσιμη διατροφή.

Στην εκδήλωση αφού πρώτα παρουσιαστεί το έργο FOODING από την ομάδα εργασίας του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Αναπτυξιακής Εταιρίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας οι ομιλητές:

Γεώργιος Μπόσκου, Επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου θα αναφερθεί στα Συστατικά της ελληνικής κουζίνας και τη βάση δεδομένων συστατικών υψηλής διατροφικής αξίας, Γεώργιος Παλησίδης, Ερευνητής, του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου θα αναφερθεί στο πως το μενού της Ελληνικής ταβέρνας μπορεί να δώσει μέσα από καινοτόμες κινήσεις που μπορεί να γίνουν από νέους επιχειρηματίες ώθηση στον κλάδο τους μέσα από το γαστρονομικό τουρισμό και ο Βαγγέλης Κυριακού, Σύμβουλος επιχειρηματικής ανάπτυξης θα αναφερθεί στην καινοτομία και στην επιχειρηματικότητα στον αγροτοδιατροφικό τομέα.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Γεώργιος Αγγελόπουλος ενώ στο δεύτερο μέρος θα ακολουθήσει συζήτηση με έμφαση στα Αγροδιατροφικά Προϊόντα και Τουρισμός στη Δυτική Ελλάδα.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Γεώργιος Καλατζόπουλος από το Τμήμα Προγραμματισμού της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Στους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.