Μέσα στο εορταστικό πνεύμα των Χριστουγέννων η Οινοθήκη Vinum σε συνεργασία με το Κτήμα Ορφανού - Orfanos Estate ετοιμάζουν μια εκδήλωση γευσιγνωσίας κρασιού την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου στις 20.30. Η Οινοθήκη πιστή στο σπουδαίο κρασί δίνει την δυνατότητα στους φανατικούς οινόφιλους όχι μόνο να δοκιμάσουν δωρεάν μια σειρά κρασιών αλλά να αναδείξει τη σημαντικότητα της ελληνικής οινικής παραγωγής.

Το Κτήμα Ορφανού - Orfanos Estate αποτελεί μια σύγχρονη μονάδα με ανάλογο μηχανολογικό εξοπλισμό (οριζόντια πιεστήρια, ανοξείδωτες ψυχωμένες δεξαμενές για τον έλεγχο των ζυμώσεων και την συγκράτηση πλούσιων αρωμάτων των κρασιών κτλ) μέσα σε ένα περιβάλλον που σέβεται την παράδοση. Ο σύγχρονος εξοπλισμός, οι σφαιρικά ενημερωμένοι οινοποιοί και οινολόγοι του κτήματος δίνουν την ευκαιρία στον επισκέπτη να περιηγηθεί στον κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο του κτήματος και να μυηθεί στο μαγευτικό χώρο του κρασιού με εξειδικευμένες ξεναγήσεις στο οινοποιείο.

Η ιστορία του Κτήματος ξεκίνησε από τον Ιωάννη Ορφανό. Όταν άφησε, βίαια ξεριζωμένος την γη του, την γη της Ιωνίας και καταστάλαξε τελικά στην Πάτρα, στην προσπάθειά του να ξαναπλώσει ρίζες εδώ, η προσοχή του εστιάστηκε γύρω από την περιοχή του Μιντιλογλίου την οποία θεωρούσε κατάλληλη και ευνοϊκή για καλλιέργεια.

Μετά το θάνατο του Ιωάννη Ορφανού το 1938, το κτήμα αναλαμβάνει και επεκτείνει ο γιος του Εμμανουήλ Ορφανός μεταμορφώνοντάς το σε ένα μικρό ανεξάρτητο αμπελώνα ο οποίος περιλάμβανε αρκετές ελληνικές ποικιλίες όπως ροδίτη αλεπού, κέρινο, σουλτανίνα, φράουλα, σταφίδα.

Παράλληλα δημιουργεί ένα μικρό οινοποιείο έχοντας το πλούσιο δυναμικό της πρώτης ύλης και χρησιμοποιώντας μηχανήματα και εξοπλισμό εκείνης της εποχής όπως π.χ. βαρέλια, χειροκίνητα πατητήρια, τρόκολα και αντλίες. Το πάθος για καλό κρασί συνεχίστηκε για αρκετά χρόνια και σημαδεύτηκε πάντα με επιτυχία.

Στην μουσική επιμέλεια της βραδιάς ο Γιάννης Αλτανόπουλος.

Τηλ. Κρατήσεων: 2610 274619
http://ktimaorfanou.gr/
https://www.facebook.com/vinumpatra