1803  - Το ολοκαύτωμα στο Κούγκι. Ο ιερομόναχος Σαμουήλ με πέντε Σουλιώτες, μπροστά στον κίνδυνο να συλληφθούν από τους Tούρκους, βάζει φωτιά στο βαρέλι με την πυρίτιδα και ανατινάσσονται.

1943 - Οι Nαζί κατακτητές καταστρέφουν τα Καλάβρυτα κι εκτελούν και τους 1.101 άνδρες κατοίκους του.

1967 - Μετά την αποτυχία του βασιλικού κινήματος για την ανατροπή του δικτατορικού καθεστώτος, ο βασιλιάς Κωνσταντίνος διαφεύγει με την οικογένειά του στη Ρώμη, όπου θα ζητήσει πολιτικό άσυλο.

1990 - Ψηφίζεται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη ο λεγόμενος «τρομονόμος», που απαγορεύει τη δημοσίευση προκηρύξεων τρομοκρατικών οργανώσεων.

2002 - Μία ιστορική μέρα ξημερώνει για την Κύπρο, καθώς εντάσσεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μαζί με άλλες εννέα χώρες. Οι 15 ηγέτες αποφασίζουν, επίσης, την υπό όρους ημερομηνία έναρξης διαπραγματεύσεων με την Τουρκία, το Δεκέμβριο του 2004. Όσον αφορά στο πολιτικό πρόβλημα της Κύπρου, δεν υπάρχει καμία πρόοδος, λόγω της αδιαλλαξίας και των υπεκφυγών της τουρκοκυπριακής πλευράς. Απόλυτη ικανοποίηση επικρατεί στην κυβέρνηση για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής στην Κοπεγχάγη.

2007 - Σε φυλάκιση 14 μηνών με αναστολή καταδικάζεται ο δικηγόρος Κώστας Πλεύρης, για παράβαση του νόμου περί φυλετικών διακρίσεων, που αφορά βιβλίο του με τίτλο «Εβραίοι, όλη η αλήθεια».