"Λαβράκι" έβγαλε η προ ημερών συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Γιώργου Αγγελόπουλου με την Υφυπουργό Βιομηχανίας Θοδώρα Τζάκρη στην Αθήνα.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Συνείδηση» η Κυβέρνηση και κατ’ επέκταση το αρμόδιο Υπουργείο, επεξεργάζεται την… «ανάσταση» μεταποιητικών επιχειρήσεων και βιομηχανικών μονάδων της Δυτικής Ελλάδας, οι οποίες στο πρόσφατο παρελθόν έβαλαν λουκέτο σταματώντας την λειτουργία τους!

Όπως γνωστοποίησε στον κ. Αγγελόπουλο η κ. Τζάκρη, ήδη έχει γίνει η πρώτη καταγραφή μεταποιητικών μονάδων που για διαφόρους λόγους έβαλαν λουκέτο και θα ξεκινήσει σειρά επαφών με την Περιφέρεια, ώστε να αναζητηθεί η φόρμουλα επαναλειτουργία τους.

«Ομολογώ ότι πρόκειται για μια είδηση η οποία μας εξέπληξε θετικά, καθώς ουδέποτε κατά το παρελθόν είχε αναληφθεί παρόμοια πρωτοβουλία. Δεν είναι εύκολο εγχείρημα, ωστόσο ταυτοχρόνως δεν είναι ακατόρθωτο.

Η Υφυπουργός κατά τη διάρκεια της προ ημερών συνάντησής μας στην Αθήνα για διάφορα θέματα μας ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο σχεδιάζει την επαναλειτουργία βιομηχανικών μονάδων κυρίως μεταποιητικού χαρακτήρα, οι οποίες κατά το πρόσφατο παρελθόν έκλεισαν.

Πρόκειται για περίπου 5 μονάδες σε ολόκληρη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μεταξύ αυτών η ιστορική οινοβιομηχανία της ACHAIA CLAUSS στην Πάτρα αλλά και της μεγάλης μονάδας κεραμοτουβλοποιοίας στο Αγρίνιο.

Βασική προϋπόθεση για την επαναλειτουργία των συγκεκριμένων μονάδων είναι να υπάρχει μηχανολογικός εξοπλισμός στους χώρους όπου λειτουργούσαν και να μην υπάρχουν συσσωρευμένα χρέη.

Σε ότι αφορά μονάδες η ιδιοκτησία των οποίων έχει περιέλθει σε τράπεζες σύμφωνα με την κ. Τζάκρη, το θέμα αυτό θα χειριστεί αποκλειστικά το Υπουργείο.

Παράλληλα όπως μας γνωστοποιήθηκε θα γίνει προσπάθεια για την ανεύρεση νέων επενδυτών, ενώ θα εξεταστεί η επιστροφή εργαζομένων που κατά το παρελθόν απασχολούνταν στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις. Θα επαναλάβω ότι πρόκειται για μια σπουδαία πρωτοβουλία, που για να λάβει σάρκα και οστά θα χρειαστεί όλοι οι εμπλεκόμενοι να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι.

Η υλοποίηση του συγκεκριμένου εγχειρήματος θα σημάνει αυτόματα την ανάπτυξη καθώς και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Όπως και να’ χει πάντως το πρώτο βήμα έγινε» ανέφερε στη «Σ» ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας Γιώργος Αγγελόπουλος.

Για το θέμα ενήμερος είναι και ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας ο οποίος αναμένεται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να ξεκινήσει σειρά επαφών για το συγκεκριμένο θέμα που μπορεί να εξελιχθεί το 2016 σε απρόσμενο δώρο για την ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας.