Σε έναν χώρο ζεστό, ανανεωμένο και γιορτινό πρόκειται να ανοίξει μέσα στις επόμενες ώρες, ένα από τα ιστορικότερα νυχτερινά καταστήματα της Πάτρας. Ένα κατάστημα που χάραξε την νυχτερινή ζωή της Πάτρας για αρκετές δεκαετίες και που απουσίασε τα τελευταία χρόνια δημιουργώντας ένα σημαντικό κενό, στον χώρο της ποιοτικής διασκέδασης.

Ο λόγος φυσικά για το «Χάραμα» που ανοίγει πάλι την αυλαία του την Παρασκευή στις 11 Δεκεμβρίου. Το «Χάραμα» επαναλειτουργεί και το κατάστημα από το οποίο ξεκίνησαν την καριέρα τους γενιές και γενιές καλλιτεχνών της Πάτρας και όχι μόνο, παίρνει και πάλι ζωή.

Ο φωτογραφικός φακός του patrasevents.gr μπήκε στον χώρο όπου θα τον φιλοξενήσει, στο πρώην Metropolis και εντυπωσιάστηκε από την αισθητική και την αρτιότητα του, έχοντας μία υπέροχη διακόσμηση που συνδέει την νυχτερινή διασκέδαση με την εικαστική τέχνη.

Ως προς την αισθητική του, ξεχωρίζουν τα έργα Πατρινών ζωγράφων, όπως του Γιώργου Μπογδανόπουλου και άλλων εικαστικών καλλιτεχνών της Πάτρας, ενώ κύρια στοιχεία του είναι το ξύλο, η πέτρα και το σίδερο. Ως προς την φιλοξενία του, ο χώρος είναι ιδιαίτερα ζεστός, ερωτικός, οικείος, με φανερή σε αυτό το κομμάτι, την σφραγίδα και την επιμέλεια του Στέφανου Οικονόμου και των γιων του.


Ένας χώρος βγαλμένος από το χθες, για να περάσει στο σήμερα, έτοιμος να αναβιώσει μνήμες και να προσφέρει όμορφες και αξέχαστες βραδιές στους θαμώνες του, μέσα από τις μελωδίες και τις νότες του καλού ελληνικού τραγουδιού.

Η μουσική «φιλοσοφία» του Χαράματος που έχουν αγαπήσει οι Πατρινοί (και όχι μόνο) κάθε ηλικίας, δεν αλλάζει. Ο Johnny Ανδριόπουλος, θα έχει την επιμέλεια και θα παρουσιάζει ένα πρόγραμμα βασισμένο στα καλά ελληνικά τραγούδια, με ερμηνευτές τον Γρηγόρη Πετράκο, την Χρυσούλα Στεφανάκη, τον Σπύρο Πανταζόπουλο και την Μυρτώ Καμβυσίδη. Το Χάραμα θα λειτουργεί τριήμερο, κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο.