Καμπανάκι για λουκέτο στα ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά εντός του 2016 κρούουν οι πρόεδροι των ιδρυμάτων, αν δεν αυξηθεί η κρατική χρηματοδότηση. 

Την ώρα που η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι σχεδιάζει αναβάθμιση των ΤΕΙ παρά το ψαλίδι κατά 20% στον προϋπολογισμό, οι πρόεδροι αναφέρουν ότι δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν ούτε τη ΔΕΗ, ενώ οι φοιτητές ετοιμάζουν κινητοποιήσεις καταγγέλλοντας ότι υπάρχει ελλιπής εξοπλισμός, λίστες αναμονής για τη παρακολούθηση των εργαστηρίων και αλλαγές στα προγράμματα σπουδών εξαιτίας της απουσίας διδακτικού προσωπικού. 

«Οι λειτουργικές μας δαπάνες φτάνουν τα 5 εκατ. ευρώ αλλά το υπουργείο Παιδείας προβλέπει 2.300.000 ευρώ. Δεν φτάνουν ούτε για τα μισά έξοδα. Πέρσι κλείσαμε τις τρύπες των λογαριασμών από τα αποθεματικά μας», αναφέρει  μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο ο πρόεδρος του ΑΕΙ ΤΤ Πειραιά Λάζαρος Βρυζίδης. «Το ίδιο αδιέξοδο αντιμετωπίζω και με το έκτακτο διδακτικό προσωπικό. Έχω 90 επιστημονικούς υπότροφους για τους οποίους χρειάζομαι 1.400.000 εκατ. ευρώ για τη μισθοδοσία τους. Από τον προϋπολογισμό μού διαθέτουν μόλις 110.000 ευρώ».​

Ο πρόεδρος του ΤΕΙ Αθήνας Μιχάλης Μπρατάκος αναφέρει στον «Ε.Τ.» ότι τα αποθεματικά του φτάνουν μέχρι τον Ιούνιο του 2016. Δεν ισχύει το ίδιο όμως για τα περισσότερα περιφερειακά ΤΕΙ, των οποίων οι λογαριασμοί είναι άδειοι και κινδυνεύουν με αναστολή λειτουργίας πολύ νωρίτερα. «Έχουμε μείνει με 408 καθηγητές και με ένα διδακτικό κενό 195 ατόμων. Οι λειτουργικές δαπάνες του ιδρύματος φτάνουν τα 5.250.000 ευρώ, όταν ο προϋπολογισμός για το επόμενο έτος είναι 4.110.000 ευρώ. Χωρίς να υπολογίζω ότι για το έκτακτο προσωπικό χρειάζομαι 3 εκατ. ευρώ».