Εκτός των προγραμμάτων προσφοράς δεκατιανού έβγαλαν το υπουργείο Παιδείας και το υπουργείο Εργασίας, τους μαθητές της Πάτρας.

Όλα αυτά παρά το γεγονός ότι η φτώχεια και η πείνα στην κοινωνία της αχαϊκής πρωτεύουσας είναι μεγάλη και έχει σαν αποτέλεσμα να υποσιτίζονται δεκάδες παιδιά, με τον δήμο και τους συλλόγους γονέων να προσπαθούν μόνοι τους να βοηθήσουν και να δώσουν λύσεις στην όλη κατάσταση.

Στο πρόγραμμα αυτό μπήκαν μόνο σχολεία της Αθήνας, όπως αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση: «Τα σχολεία που εντάχθηκαν, είναι σε γειτονιές της Αθήνας που έχουν πληγεί περισσότερο από την ανθρωπιστική κρίση και το πρόγραμμα απευθύνεται στο σύνολο των μαθητών τους.

Αυτό είναι το πρώτο βήμα για την εφαρμογή του σχεδίου των δύο Υπουργείων να υπάρξει εντός του 2016 σίτιση όλων των μαθητών του Δημοτικού εκεί όπου υπάρχει η μεγαλύτερη ανάγκη».

Να σημειωθεί ότι η χορήγηση δεκατιανού εγκρίθηκε σε 11.000 μαθητές και μαθήτριες 64 δημοτικών σχολείων και συστεγαζόμενων νηπιαγωγείων στο σχολικά συγκροτήματα της Αθήνας και της Αττικής.