Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησαν οι πρωταθλητές σύλλογοι Αστραπή και Έκρηξη στο Πανελλήνιο Κύπελλο που διεξήχθη στην Αθήνα το Σαβ/κο που μας πέρασε. Ο απολογισμός των μεταλλίων 11 στο σύνολο – 3 χρυσά, 2 ασημένια και 6 χάλκινα.

Την 1η θέση κατέκτησαν από την Έκρηξη ο Γιώργος Παπαχρήστου (53kg παίδων) μετά από 6 νικηφόρους αγώνες και ο Σωτήρης Μιχόπουλος στα ίδια κιλά στους γεννηθέντες ’03-’04, ενώ από την Αστραπή ο Βλάσης Πετρόπουλος κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στα 63kg ανδρών.

Ασημένια μετάλλια κατέκτησαν ο Γιώργος Δασούρας της Αστραπής, στα 48kg των εφήβων και ο Αλέξης Τσόκανος στα 63kg ανδρών, όπου και έχασε στον “εμφύλιο” τελικό από τον Βλάση Πετρόπουλο στο χρυσό πόντο.

Την 3η θέση κατέκτησαν οι Κούτσης Σταύρος (49kg παίδων) και Μιχαλόπουλος Αλέξης (45kg παίδων) της Αστραπής ενώ από την Έκρηξη χάλκινο μετάλλιο πήραν οι:

Γιάννης Τσόκανος στα 74kg των ανδρών, Αντρέας Νικολόπουλος (55kg εφήβων), Καραμανής Παναγιώτης (57kg παίδων) σε μια ηρωική προσπάθεια αφού έπαιζε σε μια κατηγορία πάνω από τη δική του και παρόλο που τραυματίστηκε στον 2ο αγώνα κατάφερε να κερδίσει 4 και να κατακτήσει την 3η θέση και ο Κομνηνός Αργύρης (41kg παίδων) ο οποίος εντυπωσίασε ξανά κερδίζοντας 6 αγώνες, οι 3 εκ των οποίων έγιναν με διαφορά 5′ μεταξύ τους. Σημείο αναφοράς η πολύ αυστηρή διαιτησία που βρήκε απέναντί του στον ημιτελικό.

Αίσθηση προκάλεσε ο πολύ δυνατός αγώνας για τα μετάλλια του Χρήστου Καρκασήνα με τον 2 φορές πρωταθλητή της κατηγορίας, όπου και έχασε στο χρυσό πόντο μετά από 4 νικηφόρους αγώνες.

Τις εξαιρετικές εμφανίσεις συμπλήρωσαν οι Βερύκιος Σπύρος στα 65kg, Ματσούκας Νίκος στα 45kg, Ρουμελιώτης Θόδωρος και Κόντος Ζώης στα 37kg, με τον τελευταίο να χάνει στον 4ο αγώνα του πριν τα μετάλλια με πολύ καλή εμφάνιση, και η Παπαγεωργίου Άννα στα 59kg κορασίδων.

Αξίζει να σημειωθεί πως όλοι οι αθλητές  κέρδισαν τουλάχιστον 2 ή 3 αγώνες αποδεικνύοντας πως το επίπεδο ανεβαίνει με το πέρασμα του χρόνου και μαζί με αυτό… και ο πήχης.

Οι «μικροί» δείχνουν ικανοί όχι απλά να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του πρωταθλητισμού που έχουν δημιουργήσει με τα χρόνια οι προηγούμενοι, αλλά και να ξεπεράσουν κάθε προσδοκία.

Και όλα υπό τις οδηγίες των δασκάλων Αντώνη και Χρήστου Αντωνακόπουλου και τη σκληρή προσπάθεια των λοιπών προπονητών των σχολών.