Το Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Πατρών σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων Ατόμων με νοητική υστέρηση «Μαχητές» διοργανώνουν Χριστουγεννιάτικο Bazaar στον χώρο τού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αχαΐας (Ρήγα Φεραίου 58).

Το τριήμερο φιλανθρωπικό παζάρι τού Συλλόγου «ΜΑΧΗΤΕΣ» και τού Αρσακείου ΓΕΛ Πατρών στο Εμπορικό Επιμελητήριο Αχαΐας, θα πραγματοποιηθεί στις 8, 9 και 10 Δεκεμβρίου 2015, με ώρες λειτουργίας 9π.μ.-10 μ.μ.

Συγκεκριμένα το Αρσάκειο Λύκειο θα πραγματοποιήσει Bazaar Βιβλίου, τα έσοδα τού οποίου θα διατεθούν αποκλειστικά στους «Μαχητές». Εξάλλου στον ίδιο χώρο θα φιλοξενηθούν και τα εκθέματα τού Προγράμματος της Εικονικής Επιχειρηματικότητας τού Αρσακείου Λυκείου Πατρών.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχει ομάδα μαθητών τού Αρσακείου Λυκείου Πατρών στο πλαίσιο Εκπαιδευτικού Προγράμματος τού Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων,, με τους μαθητές να ιδρύουν την εικονική εταιρία OLEV (OliveEnterpriseVolunteering).

Η Εταιρεία παράγει και εμπορεύεται ντόπιο, εξαιρετικής ποιότητας αγνό παρθένο ελαιόλαδο. Παράλληλα, χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη το ελαιόλαδο, οι μαθητές παρασκευάζουν στο χημείο τού σχολείου και εμπορεύονται αγνό σαπούνι και κεραλοιφή για τα εγκαύματα και την ξηροδερμία.

Η πώληση των προϊόντων της μαθητικής εικονικής επιχείρησης γίνεται με έναν πρωτότυπο και καινοτόμο τρόπο, σύμφωνα με τον οποίο, όταν ο πελάτης της επιχείρησης OLEV αγοράζει μία φιάλη λάδι, ταυτόχρονα η επιχείρηση αναλαμβάνει να προσφέρει μία ίσης ποσότητας και ίδιας ποιότητας φιάλη λάδι στην Τράπεζα Τροφίμων του Δήμου Πατρέων, ώστε να την παραλάβει μια οικογένεια που την έχει πραγματικά ανάγκη. Το ίδιο ισχύει και για όλα τα άλλα προϊόντα της OLEV.