Πλήθος πιστών πέρασε από το βράδυ του Σαββάτου έως και το μεσημέρι της Κυριακής από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου που πανηγυρίζει την μεγάλη θρησκευτική εορτή του ομώνυμου Αγίου.

Αρκετός κόσμος έχει σπεύσει στην εκκλησία που βρίσκεται δίπλα από τις σκάλες της Αγίου Νικολάου, κοντά στην συνοικία του Βλατερού, για να προσκυνήσει την εικόνα του Αγίου και να ανάψει ένα κεράκι στην χάρη του.

Η ενορία του Αγίου Νικολάου στο πλαίσιο της εορτής έχει ανοίξει και το διπλανό παρεκκλήσι που έχει κτιστεί στη μνήμη του Οσίου Παίσιου, με δεκάδες Πατρινούς να έχουν πάει εκεί για να προσκυνήσουν, περιμένοντας υπομονετικά στην «ουρά».

Το πρωί της Κυριακής δυνάμεις του Ναυτικού έκαναν Άγημα, μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας. Εξάλλου, οι πιστοί που πήγαν στην εκκλησία για να προσκυνήσουν είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τις, εξαιρετικής τέχνης, αγιογραφίες του ναού.

Να σημειωθεί ότι ο ναός του Αγίου Νικολάου είναι από τους ιστορικότερους ναούς της Πάτρας με τις πρώτες γραπτές μαρτυρίες να ανάγονται στις αρχές του 14ου αιώνα. Παράλληλα, λόγω της θέσης στην οποία βρίσκεται, αριστερά από τις σκάλες της Αγίου Νικολάου που ενώνουν την κάτω πόλη με την άνω πόλη, είναι μία από τις εκκλησίες με αρκετά μεγάλη προσέλευση πιστών.

Ο ναός είναι κτισμένος σε ρυθμό τρίκλιτης βασιλικής, που εσωτερικά δημιουργεί την αίσθηση ενός ευρύχωρου παραλληλογράμμου και μαγνητίζει τον επισκέπτη, ενώ ιδιαίτερα εντυπωσιακός είναι ο γύψινος διάκοσμος του τέμπλου, ο οποίος είναι νεοκλασικού ρυθμού, αλλά και της οροφής, που εικονίζει το ουράνιο στερέωμα.