Κάποτε θεωρούνταν ένα διάλειμμα ανάμεσα στα εκθέματα των μουσείων, παρά ως ένας γαστρονομικός προορισμός. Πλέον όμως, τα εστιατόρια των μουσείων έχουν καθιερωθεί στο μυαλό πολλών ως ένας εξαιρετικός γαστριμαργικός προορισμός. Όλο και περισσότερες επιχειρήσεις χρησιμοποιούν φρέσκα υλικά προσφέροντας σπιτικά και καινοτόμα μενού και οι καλοφαγάδες συρρέουν για να απολαύσουν και φαγητό, πέρα από τέχνη ή ιστορία. Είτε μιλάμε για το Guggenhaim στο Μπιλμπάο είτε για χώρους τέχνης στη Νέα Υόρκη ή για οπουδήποτε αλλού στον κόσμο, τα εστιατόρια των μουσείων προσφέρουν ξεχωριστά μενού από διάσημους σεφ και εντυπωσιακή θέα.


Caffè Storico, New York Historical Society, Νέα Υόρκη


Frank Restaurant, Πινακοθήκη του Οντάριο, Τορόντο


Le Georges Restaurant, Κέντρο Pompidou, Παρίσι


M. Welles Dinette, MoMA PS1, Νέα Υόρκη


Nerua, Μουσείο Guggenheim, Μπιλμπάο


Café Campana, Musee d’ Orsay, Παρίσι


Μουσείο Ακρόπολης


Òleum, Museu Nacional, Βαρκελώνη


Rex Whistler, Tate Britain, Λονδίνο