Δύο πολύ καλοί ηθοποιοί, οι οποίοι έχουν ταυτιστεί με την ελληνική τηλεόραση και με ρόλους που αγαπήθηκαν όσο λίγοι.

Ο Αλέξανδρος Ρήγας, είναι ένας επιτυχημένος σεναριογράφος, συγγραφέας και ηθοποιός που μαζί με τον Δημήτρη Αποστόλου έγραψαν και σκηνοθέτησαν την ξεκαρδιστική παράσταση «Χωρίζουμε λέμε».

Μια επιτυχημένη παράσταση που ταξιδεύει στην Ελλάδα και που την Δευτέρα 7 και Τρίτη 8 Δεκεμβρίου θα είναι στην Πάτρα στο θέατρο Πάνθεον για 4 παραστάσεις (καθημερινά απογευματινή στις 18:00 και βραδινή στις 21:15).

Σε αυτήν, εκτός από τον ίδιο τον Αλέξανδρο Ρήγα πρωταγωνιστεί η εκπληκτική Μπέσυ Μάλφα και ο απίστευτος Ρένος Χαραλαμπίδης.

Είναι η δεύτερη σεζόν του χιουμοριστικού έργου που έχει εισπράξει τα θετικότερα σχόλια του κοινού, που το έχει παρακολουθήσει μέχρι σήμερα.

Ο Αλέξανδρος Ρήγας και ο Ρένος Χαραλαμπίδης μας μίλησαν για την κωμωδία την οποία θα παρουσιάσουν την ερχόμενη εβδομάδα, αλλά και για τις σχέσεις που πραγματεύεται με πολύ χιούμορ το «Χωρίζουμε Λέμε»!


"Η Πάτρα είναι μια πόλη που αγαπάει το θέατρο"

P.E. Χωρίζουμε λέμε… Τι θα δούμε στην Πάτρα;

Α.Ρ. «Η παράσταση «Χωρίζουμε λέμε» είναι μια καθαρόαιμη κωμωδία καταστάσεων στην οποία σχολιάζονται θέματα που μας αφορούν. Εκλογές, κόμματα, οικονομία, ξανά εκλογές, social media, χλιδάτο παρελθόν, άγνωστο μέλλον. Μια παράσταση που «φλερτάρει» με την επιθεώρηση, με χιούμορ που συνεχίζεται για 2η χρονιά με περιοδείες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας όπως και η Πάτρα…».

P.E. Μια Πάτρα στην οποία έχετε βρεθεί πολλές φορές...

Α.Ρ. «Η Πάτρα είναι πάντα από τις πρώτες επιλογές μας. Μια πόλη που αγαπάει το θέατρο και το έχει αποδείξει. Προσωπικά νιώθω χαρά και αγωνία για αυτές τις παραστάσεις που έχουν προγραμματιστεί στην Πάτρα. Διαθέτει ένα πολύ ωραίο κοινό. Αυστηρό και εσωστρεφές, αλλά με πολύ ενδιαφέρον».

P.E. Είναι δύσκολη η «μετακίνηση» ενός θεάτρου από πόλη σε πόλη;

Α.Ρ. «Όπως και να το κάνεις έχει μια δυσκολία, τόσο ως προς την οργάνωση και επικοινωνία μιας παράστασης, όσο και ως προς την ίδια την μετακίνηση. Προσπαθώ να ξεφύγω από την παλιά φουρνιά και να κάνουμε πολλές παραστάσεις εκτός της Αθήνας. Μακάρι να καθόμουν και τρίτη μέρα στην Πάτρα όμως είναι δύσκολο, αφού παίζουμε σχεδόν κάθε ημέρα».


"Ανησυχώ και προβληματίζομαι για την κατάσταση στην χώρα"...

P.E. Τι άλλο ετοιμάζετε αυτήν την περίοδο, σε τι φάση σας πετυχαίνουμε;

Α.Ρ. «Τώρα θέατρο με το «Χωρίζουμε Λέμε», ετοιμάζομαι για την περιοδεία του καλοκαιριού με ένα μεγάλο έργο άλλου συγγραφέα, ενώ παράλληλα γράφω».

P.E. Τηλεοπτικά;

Α.Ρ. «Περιμένω να ξεκαθαρίσει το τοπίο στις τηλεοπτικές δουλειές. Με πορεία 25 χρόνων αφιέρωσα την ενέργεια μου φέτος στο θέατρο».

P.E. Εμείς πάντως σας βλέπουμε στις επαναλήψεις των ελληνικών σήριαλ. Αλήθεια σας αρέσει που μετά από τόσα χρόνια βλέπουμε ακόμα «Δύο ξένους», «Ντόλτσε Βίτα» κ.λ.π;

Α.Ρ. «Φυσικά και μου αρέσει. Είναι σήριαλ που αντέχουν στον χρόνο και ουσιαστικά «μεγαλώνουν» και τη νέα γενιά, ενώ μπορούν και κρατούν ακόμα συντροφιά σε αυτούς που τα έχουν ήδη δει».

P.E. Αισιόδοξος είστε; Σε ότι αφορά τις προσωπικές σχέσεις που κακά τα ψέματα δοκιμάζονται σε καιρούς κρίσης, αλλά και για την πολιτική πραγματικότητα που επηρεάζει ζευγάρια και οικογένειες…

Α.Ρ. «Αγαπώ την χώρα μου και σίγουρα προβληματίζομαι και ανησυχώ. Τα πάντα θέλουν προσπάθεια. Μέσα από την παράσταση θέλουμε να πούμε και τονίζουμε πως δεν φταίνε πάντα οι άλλοι, αλλά και εμείς οι ίδιοι. Με αγάπη και σκέψη πορευόμαστε.

Σε γενικές γραμμές είμαι αισιόδοξος και οφείλω να το κάνω. Παλεύω με σκέψη χωρίς επιπολαιότητα και όχι από το καναπέ. Ο καθένας από το μετερίζι του».


Ρένος Χαραλαμπίδης: "Πάντα η κοινωνία ήταν σε κρίση"

P.E. Το γέλιο από την δική σας παράσταση από πού πηγάζει;

Ρ.Χ. «Το "Χωρίζουμε Λέμε..." είναι ένα μοντέρνο είδος επιθεώρησης.

Υπάρχει ένα ζευγάρι που απευθύνεται σε έναν δικηγόρο (δηλαδή σε μένα) για το διαζύγιο του. Εκεί καυτηριάζεται όλη η επικαιρότητα με πολύ γέλιο και αστείες καταστάσεις που βάζουν παράλληλα κάθε θεατή σε στοχασμό».

P.E. Είναι δύσκολες οι σχέσεις σήμερα λόγω της κοινωνικής κρίσης;

P.X. «Πάντα η κοινωνία ήταν σε κρίση. Μην ξεχνάμε πως οι παλιότεροι από εμάς είχαν όλες αυτές τις δυσκολίες και προβληματισμούς και ενίοτε και πολέμους... Σίγουρα υπάρχουν δυσκολίες, όμως πάντα βρίσκαμε τα “μονοπάτια” να περπατήσουμε».

P.E. Στην παράσταση θα βρούμε το μυστικό για να διατηρήσουμε τις σχέσεις μας;

P.X. «Φυσικά. Ο αλληλοσεβασμός είναι το κλειδί. Να μην θίγεται η αξιοπρέπεια του άλλου».


"Δεν σνομπάρω την τηλεόραση"

P.E. Tο κοινό της Πάτρας πως σας φαίνεται;

Ρ.Χ. «H Πάτρα έχει φημισμένο κοινό και με ενδιαφέρον. Ανθρώπους ζεστούς που ενδιαφέρονται, όπως σε αρκετές ακόμα πόλεις. Η περιοδεία είναι κάτι το πολύ ωραίο».

P.E. Τηλεόραση βλέπετε;

P.X. «Αυτό το διάστημα δεν προλαβαίνω, αφού όταν πηγαίνω το βράδυ σπίτι, συνήθως κοιμάμαι. Δεν την σνομπάρω όμως, απλά έχω αφιερωθεί αυτό το διάστημα στο θέατρο και είναι πολύ δύσκολο. Θα επανορθώσω… (χαχα)».

P.E. Χρόνος για την προσωπική ζωή υπάρχει;

P.X. «Στα πλαίσια του εφικτού. Παίζουμε καθημερινά εντός και εκτός της Αθήνας και αυτό με γεμίζει αυτό το διάστημα, οπότε ασχολούμαι εξ' ολοκλήρου με το θέατρο».