Όπως είναι γνωστό στα χρόνια της τηλεόρασης η Πάτρα έχει προτιμηθεί πολλές φορές από διάφορες σειρές για γυρίσματα.

Αυτό δεν θα έπρεπε να μας φαίνεται περίεργο καθώς η πόλη μας διαθέτει ξεχωριστά και ιστορικά σημεία για να τραβήξει κανείς πλάνα αλλά το σημαντικότερο είναι πως μπορεί να την "βολτάρει" κάποιος μέσα σε λίγες μόνο ώρες με ότι αυτό συνεπάγεται για την εξυπηρέτηση των τηλεοπτικών συνεργείων αλλά και την εξοικονόμηση χρόνου που είναι σημαντικοί παράγοντες για τους ανθρώπους της τηλεόρασης.

Μια τέτοια απόδειξη ήταν και το πέρασμα της κωμικής σειράς "Οι Στάβλοι της Εριέτας Ζαΐμη" το 2003 από την Αχαϊκή πρωτεύουσα.


Το σενάριo των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου προβλήθηκε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2002 έως τον Φεβρουάριο του 2004 από τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και αναμφίβολα κέρδισε το κοινό μέσα από το έξυπνο χιούμορ και την σάτιρα του.

Στα πλαίσια της σειράς και συγκεκριμένα στον δεύτερο κύκλο ο Μήτσος Παυλάτος (Νίκος Σεργιανόπουλος) μαζί με την Μελίτα Μιχαήλ (Φαίη Κοκκινοπούλου) σκόπευαν να πάνε στην Ιταλία χρησιμοποιώντας πλαστές ταυτότητες.
 
Για μια ολόκληρη μέρα λοιπόν και μέχρι να φτάσει το βράδυ όπου θα "δραπέτευαν" από την Ελλάδα περιπλανήθηκαν στην πόλη αναδεικνύοντας παράλληλα διάφορα σημεία της Πάτρας όπως το άνθινο ρολόι της πλατείας Τριών Συμμάχων, τον Πολιούχο Άγιο Ανδρέα, το Ρωμαϊκό Ωδείο, τα Ψηλαλώνια, το λιμάνι αλλά και τον πεζόδρομο της Αγ. Νικολάου.

Στα γυρίσματα συμμετείχαν επίσης ο Άρης Ζαφόλιας (Αλέξανδρος Ρήγας) και η... Πατρινιά Λιλίκα Καλίτση (Κωνσταντία Χριστοφορίδου) όπου και αυτοί διακρίνονται στα πλάνα του βίντεο να απολαμβάνουν την βόλτα τους στην Ακτή Δυμαίων, στην οδό Γούναρη αλλά και να συζητούν σε καφέ - μπαρ των Βραχνεΐκων.

Αν μη τι άλλο τα συγκεκριμένα γυρίσματα μας γυρίζουν αρκετά χρόνια πίσω κάνοντας μας να αναπολήσουμε εκείνη την εποχή, ο καθένας για τους δικούς του λόγους... Ένας από αυτούς είναι και ο σπουδαίος ηθοποιός Νίκος Σεργιανόπουλος ο οποίος έφυγε τόσο νωρίς από κοντά μας.
 
Δείτε τα στιγμιότυπα από την Πάτρα στο 26:05 λεπτό και μετά...