Την πρώτη τους δημόσια εμφάνιση σε έγχρωμο video, πραγματοποίησαν τα τέσσερα σπάνια, λευκά λιονταράκια του ζωολογικού κήπου του Τορόντο, την περασμένη εβδομάδα, σχεδόν δύο μήνες μετά το video από κάμερες ασφαλείας που τα έδειχνε παρέα με τη μαμά τους.

Τα τέσσερα λιονταράκια γεννήθηκαν το βράδυ της 26ης Σεπτεμβρίου και τότε, ο ζωολογικός κήπος του Τορόντο ανακοίνωσε ότι αν και ήταν καλά στην υγεία τους, οι πρώτες 30 ημέρες της ζωής τους θα ήταν κρίσιμες. Τώρα, 2 μήνες αργότερα, τα τέσσερα παιδιά του Fintan και της Makali, μετά τον έλεγχο των 8 εβδομάδων, ανακοινώθηκε ότι είναι απολύτως καλά.


Η φωτογραφία είναι από τη σελίδα του Toronto Zoo στο Facebook

Η φωτογραφία είναι από τη σελίδα του Toronto Zoo στο Facebook

Ο ζωολογικός κήπος “γιόρτασε” το γεγονός, αναρτώντας ένα video με τα λιονταράκια, στον επίσημο λογαριασμό του στο YouTube, το οποίο έχει ήδη ξεπεράσει τις 140 χιλιάδες προβολές. Σε αυτό, τα λευκά λιοντάρια, τα οποία είναι όλα αρσενικά, φαίνονται πολύ καλά στην υγεία τους. Ωστόσο, ένα ξεχωρίζει ως ο... αρχηγός της χαριτωμένης κομπανίας.


Δείτε τα σπάνια λευκά λιονταράκια:

Προς το παρόν, τα λιονταράκια μένουν και μεγαλώνουν με τη μαμά τους σε ειδικό χώρο του ζωολογικού κήπου, μακριά από τα “αδιάκριτα” βλέμματα. Το κοινό θα μπορεί να τα δει μόνο όταν δώσουν το OK οι γιατροί και το προσωπικό του κήπου.

Ο κίνδυνος που αντιμετωπίζουν τα λευκά λιοντάρια

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα λευκά λιοντάρια δεν αναγνωρίζονται ως ξεχωριστό είδος λιονταριού, αλλά κατατάσσονται στο υποείδος Αφρικάνικο λιοντάρι (Panthera leo krugeri).


Έτσι, δεν προστατεύονται ως είδος απειλούμενο με εξαφάνιση, παρά το γεγονός ότι, σύμφωνα με την οργάνωση Global White Lion Protection Trust, υπάρχουν σήμερα μόνο 13 λευκά λιοντάρια που ζουν στο φυσικό τους περιβάλλον και συνολικά, 300 σε ζωολογικούς κήπους και πάρκα σε όλο τον κόσμο.