«Βροχή» έχουν ξεκινήσει να πέφτουν οι κατασχέσεις σε Πατρινούς που οφείλουν χρήματα στο δημόσιου και έχουν χρέη σε διάφορους κρατικούς μηχανισμούς.

Μόνο από την Α’ ΔΟΥ στην Πάτρα έγιναν το πρώτο εξάμηνο του 2015 πάνω από 500 παραγγελίες κατασχέσεων ακίνητης περιουσίας, έναντι των 250 περίπου που είχαν γίνει το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν οι κατασχέσεις από την Εφορία προς οφειλέτες του δημοσίου θα μεγαλώσουν το επόμενο διάστημα, με δεδομένο ότι η ύφεση συνεχίζεται και αρκετοί ιδιοκτήτες ακινήτων ή επαγγελματίες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις δόσεις του ΕΝΦΙΑ, του ΦΠΑ και όλων των άλλων «χαρατσιών» που έχει επιβάλει το μνημόνιο.

Δεκάδες Πατρινοί έχουν σπεύσει να προχωρήσουν σε διακανονισμούς των οφειλών τους για τα ληξιπρόθεσμα χρέη που έχουν στο δημόσιο, επισκεπτόμενοι κάθε την Εφορία, δίνοντας τις αντίστοιχες δόσεις, έτσι ώστε να μην αντιμετωπίσουν τις προβλεπόμενες εκ του νόμου συνέπειες.

Όλα αυτά, ενώ η εντολή που έχουν λάβει οι κατά τόπου Εφορίες με βάση το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών είναι να σπάσουν οι φορολογικές υποχρεώσεις του 2016 σε όσο το δυνατόν περισσότερες δόσεις.

Κάθε μήνας, έτσι, με βάση το σχέδιο αυτό θα έχει τον δικό του φόρο και το δικό του «χαράτσι», για τα νοικοκυριά και τους επαγγελματίες και όσοι μπορούν να ανταποκριθούν έχει καλώς. Όσοι όχι; Κατάσχεση…