Διήμερη δράση κόντρα στην υπο- χρηματοδότηση έχουν προκηρύξει φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι της ΑΤΕΙ της Πάτρας.

Συγκεκριμένα οι σύλλογοι ΣΤΕφ- ΣΕΥΠ – ΣΔΟ, έχουν ξεκινήσει μία εκστρατεία κατά της υπο-χρηματοδότησης της παιδείας, όπως ορίζουν οι πολιτικές των τελευταίων κυβερνήσεων, στο πλαίσιο των μνημονίων.

Η εκστρατεία ξεκίνησε από την Τετάρτη στις 25 Νοεμβρίου και κορυφώθηκε την Πέμπτη 26 του μήνα, περιλαμβάνοντας διάφορες δράσεις μέσα στις οποίες είναι το άνοιγμα του εστιατορίου στα ΤΕΙ, το άνοιγμα της αποθήκης των Π.Μ.  Τ/Ε,  αλλά και το "μπλοκάρισμα" των εισιτήριων στο λεωφορείο του αστικού ΚΤΕΛ της γραμμής 2, για την δωρεάν μετακίνηση των σπουδαστών του εκπαιδευτικού ιδρύματος.

Έτσι, τα μέλη των φοιτητικών συλλόγων έμπαιναν μπροστά από το μηχάνημα που υπάρχει στα λεωφορεία του αστικού ΚΤΕΛ, αφήνοντας όχι μόνο τους σπουδαστές, αλλά και τους πολίτες να προχωρούν, χωρίς να κόψουν εισιτήριο.

Κίνηση που δεν άρεσε βέβαια και τόσο στους οδηγούς ή στους εργαζομένους του ΚΤΕΛ, όμως σχολιάστηκε θετικά από τους πολίτες - επιβάτες. Το σύνθημα πάντως των σπουδαστών και το έντυπο που μοίραζαν στους επιβάτες απευθυνόταν σε ένα ευρύ πλέγμα πολιτών και τα έλεγε όλα, με αφετηρία την παιδεία: «Όλοι στον αγώνα για τη ζωή και τις σπουδές που μας αξίζουν».