Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε πως οι δύο νεκροί Ρώσοι στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας θα τιμηθούν με το ύψιστο μετάλλιο ανδρείας του ρωσικού στρατού, ενώ η κυβέρνηση της χώρας θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για τις οικογένειές τους.

Ο Κολονέλ Πεσκόφ, ο πιλότος που σκοτώθηκε από τα πυρά των ανταρτών μετά την εκτόξευση του από το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος, το οποίος καταρρίφθηκε από τους Τούρκους, αλλά και ο Ρώσος στρατιώτης Αλεξάντερ Ποζίνιχ, που σκοτώθηκε κατά την επιχείρηση διάσωσης, θα τιμηθούν από τη ρωσική κυβέρνηση.

Αυτό ανακοίνωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, τονίζοντας ότι στον Ρώσο πιλότο θα απονεμηθεί το μετάλλιο ύψιστης τιμής, ο «Ήρωας της Ρωσίας» ενώ στο νεαρό στρατιώτη, ο οποίος ήταν παντρεμένος και είχε ένα παιδί, θα απονεμηθεί το μετάλλιο της αφοσίωσης στην πατρίδα.


O 52χρονος Πεσκόφ, ήταν παντρεμένος και άφησε πίσω του μια κόρη 16 ετών και ένα γιο 8 ετών ενώ όπως δήλωσε αξιωματούχος της κυβέρνησης, το κράτος θα αποπληρώσει όλα τα χρέη που είχε αφού πρόσφατα η οικογένεια είχε αγοράσει ένα νέο διαμέρισμα στο Λίπετσκ.