Σε οικονομικό αδιέξοδο έχει περιέλθει η «Κιβωτός της Αγάπης» και αν δεν αλλάξει κάτι σύντομα θα έρθει το «λουκέτο» για το φιλανθρωπικό ίδρυμα που φιλοξενεί 68 παιδιά.

Όπως τόνισε στη συνέντευξη Τύπου που έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης ο πρόεδρος της Κιβωτού της Αγάπης, Αριστείδης Παντελής, η κατάσταση στην οποία έχει έρθει το ίδρυμα είναι πρωτοφανής και οι δυνάμεις των εργαζομένων και των ανθρώπων που ασχολούνται με αυτό τελειώνουν.

Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρόεδρος του ιδρύματος, ότι ο κίνδυνος να μην έχουν οι τρόφιμοι της Κιβωτού φάρμακα για το αμέσως επόμενο διάστημα, είναι πιο  ορατός από ποτέ. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα η Κιβωτός έχει αναγκαστεί να αλλάξει τρία φαρμακεία λόγω της έλλειψης χρημάτων, την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι.

Άμεσος είναι ο κίνδυνος για μείνει χωρίς φως το κτίριο της Κιβωτού, καθώς οι λογαριασμοί είναι εδώ και μήνες ανεξόφλητοι. Όλα αυτά ενώ οι επιχορηγήσεις εξακολουθούν να μειώνονται τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρόεδρος του ιδρύματος, το ίδρυμα μέχρι το 2010 έπαιρνε ετήσια επιχορήγηση 315.000 ευρώ.

Το 2011 ξεκίνησαν οι μειώσεις και πλέον το δεύτερο εξάμηνο του 2015 όλα τα προνοιακά ιδρύματα της περιοχής έλαβαν το ποσό των 99. 000 ευρώ. Χρήματα που δεν αρκούν για να καλυφτούν οι ανάγκες τους, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ένα ίδρυμα που λόγω της βαριάς κατάστασης που βρίσκονται οι τρόφιμοι που φιλοξενεί έχει ακόμα περισσότερα έξοδα.

Γονείς δεν πήγαν να πάρουν την σορό των παιδιών τους

Παράλληλα με το οικονομικό ο κ. Παντελής μίλησε και για τις ιστορίες των παιδιών που φιλοξενούνται στο ίδρυμα, με τους γονείς των περισσοτέρων από αυτών να έχουν εξαφανιστεί, να μην έρχονται να τα δουν και να αδιαφορούν.

Ενδεικτικές είναι οι περιπτώσεις παιδιών που κατέληξαν, με τους γονείς τους όπως ανέφερε ο κ. Παντελής, να μην έρχονται καν να παραλάβουν τη σορό τους. Να σημειωθεί ότι σε εξέλιξη βρίσκεται μία προσπάθεια για την οικονομική ενίσχυση του ιδρύματος, με τους μαθητές των Αρσάκειων Σχολείων να ζωγραφίζουν χριστουγεννιάτικες κάρτες.

Οι κάρτες αυτές τυπώθηκαν με την συνδρομή του Δικηγορικού Συλλόγου και διατίθενται προς πώληση, έναντι ενός ευρώ η κάθε μία. Είναι μία προσπάθεια που αξίζει να ενισχύσει κανείς, καθώς θα ενισχύσει ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα που βρίσκεται στο τέλμα. Κάρτες μπορεί να βρει ένας ενδιαφερόμενος στα γραφεία της Κιβωτού, στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου, αλλά και σε κεντρικά καταστήματα της Πάτρας.