Το ιδιαίτερα προσεγμένο και ποιοτικό αυτό σεμινάριο διεξήχθη την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015 στην Πάτρα και εντάσσεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των επιστημόνων για το παιδί, σε θέματα Λογοθεραπείας και Ειδικής Αγωγής.


Εισηγητής του βιωματικού σεμιναρίου ήταν ο μαθηματικός Δρ. Γιάννης Καραγιαννάκης (διδάσκων στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Μάλτας και Ερευνητικός συνεργάτης στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Leuven). 


Στο σεμινάριο έγινε παρουσίαση, με διαδραστικό τρόπο, κατάλληλων μεθόδων διδασκαλίας Μαθηματικών για μαθητές που έχουν μαθησιακές δυσκολίες (Δυσλεξία, Δυσαριθμησία, ΔΕΠΥ, Αυτισμό) ή οριακή νοημοσύνη καθώς και η διαφοροποίηση των μεθόδων αυτών ανάλογα με το μαθηματικό προφίλ κάθε μαθητή.


Να σημειωθεί πως το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου είναι ένα σύγχρονο θεραπευτικό Κέντρο που παρέχει υπηρεσίες Λογοθεραπείας, Εργοθεραπείας και Συμβουλευτικής και Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων, με έδρα τα Ιωάννινα.

Το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου είναι κορυφαίος φορέας εκπαίδευσης για θέματα Λογοθεραπείας και Ειδικής Αγωγής, με σεμινάρια που χαρακτηρίζονται από την ποιοτική τους οργάνωση και τους υψηλού επίπεδου εισηγητές.

Είναι, τέλος, στελεχωμένο από μια επιστημονική ομάδα νέων ανθρώπων, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε ένα άρτια διαμορφωμένο περιβάλλον.


Δείτε όλες τις φωτογραφίες!