Την Παρασκευή 20-11-2015 στις 12.00 μ.μ. πραγματοποιήθηκε συνάντηση συνεργασίας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ν. Αχαΐας με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου Πατρέων κ. Ανδρέα Αθανασόπουλο.

Σκοπός της προγραμματισμένης αυτής συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα της Ομοσπονδίας, ήταν η ενημέρωση του Αντιδημάρχου από τα μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας για θέματα που απασχολούν τους γονείς και την εκπαιδευτική κοινότητα, η ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με αυτά, καθώς και η αναζήτηση λύσεων στα σοβαρά προβλήματα, που αντιμετωπίζει το δημόσιο σχολείο και άπτονται της αρμοδιότητάς του. Ζητήθηκαν οι θέσεις του πάνω σε αυτά και ο προγραμματισμός της Δημοτικής αρχής για την επίλυσή τους. Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν τα οικονομικά προβλήματα και τις ελλείψεις στις κτιριακές υποδομές των σχολείων, την επικινδυνότητα κάποιων σχολικών μονάδων ως προς τη στατικότητα και την ασφάλεια των μαθητών σε αυτά (με αφορμή και τον πρόσφατο σεισμό), την καθαριότητα, τη λειτουργία των κυλικείων των σχολείων, την παραχώρηση των σχολικών χώρων σε φορείς και ιδιώτες, την αναγκαιότητα της έναρξης λειτουργίας των κοινωνικών φροντιστηρίων, ως απαίτηση της τοπικής κοινωνίας, τη διανομή πετρελαίου στα σχολεία και τη δυνατότητα σίτισης των οικονομικά ασθενέστερων μαθητών.

Στη συνάντηση αυτή παραβρέθηκαν από το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας: η Πρόεδρος κ. Δήμητρα Πανίτσα, η Γεν. Γραμματέας κ. Αγαθή Ρογδάκη, ο Ταμίας κ. Νίκος Διαμαντόπουλος (Αντιπρόεδρος της ΑΣΓΜΕ), ο Β΄ Αντιπρόεδρος κ. Δημήτρης Αγγελόπουλος και το μέλος κ. Γρηγόρης Συμεωνίδης (φωτό).

Η συνάντηση διεξήχθη σε φιλικό κλίμα συνεργασίας και διαλόγου. Δόθηκαν εκατέρωθεν στοιχεία συνολικά και αποφασίστηκε να επανεξετασθούν κάποια ζητήματα σε επόμενη συνάντηση άμεσα.