Ζητούν μία μόνιμη και σταθερή εργασία, με 750 ευρώ οι εργαζόμενοι στα κοινωφελή προγράμματα εργασίας και είναι έτοιμοι για να διεκδικήσουν τις απαιτήσεις τους.

Είναι γεγονός ότι οι εργαζόμενοι στα προγράμματα κοινωφελή εργασίας έχουν προσφέρει σημαντικές ανάσες βοήθειας στην τοπική αυτοδιοίκηση και στους δήμους που πάσχουν από έμψυχο δυναμικό.

Στον δήμο Πατρέων, ειδικότερα, που έχει μεγάλο πρόβλημα με την έλλειψη προσωπικού που τον χαρακτηρίζει  κυρίως στις υπηρεσίες που αφορούν εξωτερικές εργασίες, οι εργαζόμενοι των πεντάμηνων προγραμμάτων βοήθησαν αρκετά στο να γίνουν κάποια πράγματα που χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαν αντικειμενικά να είχαν γίνει.

Οι εργαζόμενοι των κοινωφελή προγραμμάτων, ζητούν, λοιπόν, μία μόνιμη εργασία και για τον σκοπό αυτό προχωρούν την Τρίτη στις 24 Νοεμβρίου σε μία ευρεία σύσκεψη, στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης.

Η σύσκεψη θα γίνει στις 6.30 το απόγευμα, από το Συνδικάτο εργαζομένων ΟΤΑ νομού Αχαΐας και την Επιτροπή Αγώνα εργαζομένων στην «κοινωφελή εργασία». Στη συγκέντρωση καλείται και η Δημοτική Αρχή να παραβρεθεί και να διατυπώσει δημόσια την θέση της, στα αιτήματα που θέτουν οι εργαζόμενοι στο «πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας».

«Ό,τι κερδίσαμε, το κερδίσαμε με τον αγώνα μας. Διεκδικούμε το αυτονόητο δικαίωμα κάθε εργαζόμενου στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα. Διεκδικούμε εργασία και ζωή με αξιοπρέπεια για μας και τις οικογένειές μας, διεκδικούμε να μη δουλεύει κανείς κάτω από τα 751,00 ευρώ.

Δεν αποδεχόμαστε την ανεργία, δεν αποδεχόμαστε τους μισθούς πείνας, δεν αποδεχόμαστε το μέλλον της εξαθλίωσης που σχεδιάζουν για μας, χωρίς εμάς. Να ακουστεί δυνατά και καθαρά η δική μας φωνή, που αρνείται να αποδεχθεί ότι αύριο θα βρεθεί ξανά στην ανεργία, χωρίς αγώνα, χωρίς να δείξουμε τη δύναμή μας» αναφέρουν μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση.

Σημειώνουμε ότι μισθός των εργαζομένων στα κοινωφελή προγράμματα κυμαίνεται μεταξύ 450 και 490 ευρώ, ενώ πολλές φορές τα χρήματα έρχονται με χαρακτηριστική καθυστέρηση, όταν οι συμβάσεις τους έχουν λήξει.