Ένα μοναδικό καταφύγιο κάτω από τον κήπο του σπιτιού σκέφτηκε να φτιάξει ο 36χρονος Βρετανός Colin Furze όταν έμαθε ότι θα γίνει πατέρας, ελπίζοντας όπως λέει αστειευόμενος να γλιτώσει λίγο από το βραδινό κλάμα του μωρού του!

Ο πρώην υδραυλικός μιλώντας στην Daily Mail αποκαλύπτει ότι το να φτιάξει ένα καταφύγιο κάτω από τη γη αποτελεί όνειρό του από τότε που ήταν παιδί και τα κατάφερε. Χρειάστηκαν δύο μήνες για να φτιάξει το σπήλαιο των περίπου 25 τετραγωνικών μέτρων κάτω από τον κήπο του σπιτιού του στο Stamford της Βρετανίας. Μια σκάλα κάτω από την καταπακτή οδηγεί στο φρούριό του!

Το ευρύχωρο καταφύγιο είναι εξοπλισμένο με κουζίνα και σαλόνι ενώ διαθέτει τηλεόραση με επίπεδη οθόνη, ντραμς και κονσόλα παιχνιδιών. Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι το κρεβάτι εκτίναξης το οποίο έχει φτιάξει ο ίδιος μετά τα παπούτσια-ηλεκτρικές σκούπες που αποτελούν επίσης δημιούργημά του. Η ιδέα του ξεκίνησε όταν κάποιος τον ρώτησε τι θα έκανε αν ήξερε ότι ο κόσμος θα καταστραφεί σε 34 μέρες. Τότε αποφάσισε να φτιάξει το σύγχρονο καταφύγιο από το οποίο δεν λείπει τίποτα!


Στην πραγματικότητα όπως λέει πρόκειται για ένα μεταλλικό κουτί χωμένο μέσα σε μια τρύπα στη γη. Το οποίο όμως είναι εξοπλισμένο με τα πάντα ώστε να μπορεί κάποιος να μείνει εκεί για πολύ καιρό αν χρειαστεί. Η τουαλέτα όπως λέει δεν είναι ακριβώς ιδιωτική αλλά αυτό μάλλον θα ήταν το τελευταίο πράγμα που θα κοιτούσε κάποιος αν ερχόταν το τέλος του κόσμου! Το καταφύγιο επίσης διαθέτει γεννήτρια και μια παροχή νερού.

Ο Colin αποκαλύπτει επίσης ότι πάντα του άρεσε να φτιάχνει παράξενα πράγματα που όλοι χρειαζόμαστε στην καθημερινότητα μας αλλά δεν υπάρχουν. «Θα μπορούσα να μείνω εκεί για πολύ καιρό μέχρι να ξεμείνω από φαγητό» λέει ο ίδιος και αστειευόμενος αναφέρει ότι τώρα που θα έρθει το δεύτερο μωρό στο σπίτι θα είναι μια πολύ καλή ιδέα να περνάει εκεί τα βράδια. «Είμαι σίγουρος ότι πολλοί νέοι γονείς θα ήθελαν ένα τέτοιο καταφύγιο» προσθέτει.


Προς το παρόν ο Βρετανός χρησιμοποιεί το καταφύγιο για να χαλαρώνει με τους φίλους του και να παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια και όπως λέει ελπίζει να μην το χρειαστεί στο μέλλον για άλλο λόγο. Όπως και να ‘χει υπάρχει ένα μέρος όπως λέει για να κρυφτεί και είναι και απόλυτα ασφαλές.



Backyard UNDERGROUND Apocalyptic BUNKER