Δωρεάν ίντερνετ πρόκειται να έχουν μέσα στο επόμενο διάστημα οι πρώην καποδιστριακοί δήμοι του Ρίου, της Μεσσάτιδας, των Βραχνείκων και της Παραλίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrasevents.gr o Δήμος Πατρέων εγκαθιστά σε επιλεγμένα σημεία τον απαραίτητο μηχανισμό, ώστε πολύ σύντομα, να είναι σε θέση να παράσχει δωρεάν διαδίκτυο, επί 24ώρου βάσεως.

Όταν θα ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του δικτύου και ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός, θα έχουν δωρεάν διαδίκτυο οι περιοχές των παραπάνω πρώην καποδιστριακών Δήμων γύρω από την Πάτρα.

Πώς προέκυψε το όλο θέμα; Αυτές οι περιοχές, ως αυτόνομοι πρώην Δήμοι, είχαν υποβάλει σχετικό αίτημα σε αυτοχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα που ονομαζόταν «Κοινωνία της Πληροφορίας».

Όμως, λόγω των αλλαγών που έγιναν, όπου συνενώθηκαν πέντε Δήμοι και συγκροτήθηκε ο Δήμος Πατρέων, με διοικητικά όρια από Ροδινή μέχρι τα Καμίνια, οι τότε δημοτικές αρχές ξεχάσθηκαν και το πρόγραμμα δεν προχώρησε.


Ωστόσο, μετά από τόσα χρόνια, ανακαλύφθηκε ότι ο κωδικός για τα χρήματα του έργου υπάρχει και αν δεν αξιοποιηθεί, τα χρήματα θα πρέπει να επιστραφούν.

Προκειμένου να μην χαθεί μια τέτοια ευκαιρία, η δημοτική αρχή άναψε στο… φουλ τις μηχανές και ξεκίνησε την εγκατάσταση του δικτύου. Η Διεύθυνση Πληροφορικής του Δήμου Πατρέων, έχει την ευθύνη της εγκατάστασης και λειτουργίας του συστήματος. Να σημειωθεί ότι από το εν λόγω πρόγραμμα είχε εξαιρεθεί ο πρώην δήμος Πάτρας, επειδή οι μητροπολιτικοί δήμοι δεν δικαιούνταν ένταξη στο πρόγραμμα.

Όμως με την ευκαιρία της εγκατάστασης δικτύου στις άνω περιοχές, έγινε εισήγηση από τις υπηρεσίες, να καλυφθεί και η Πάτρα, με έξοδα του δήμου, καθώς τα χρήματα δεν είναι πολλά μιας και υπάρχει περιφερειακά η απαιτούμενη υποδομή. Σημειώνουμε ότι στην Πάτρα τέτοιο σύστημα λειτουργεί για την ώρα μόνο στην πλατεία Γεωργίου χωρίς όμως να εξυπηρετεί σε όλα τα σημεία τον κόσμο.