Στο πλαίσιο της λειτουργίας εικαστικών εργαστηρίων για μικρούς και μεγάλους, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας προτίθεται να λειτουργήσει εργαστήρια πλεκτικής για ενήλικες, σε τμήματα για αρχάριους και προχωρημένους. 

Το πλέξιμο συγκαταλέγεται στις τεχνικές που χρησιμοποιούνται αφενός στην εικαστική θεραπεία (art therapy) λόγω της αγχολυτικής του ιδιότητας και αφετέρου στην καθημερινή ζωή, καθώς λειτουργεί συνενωτικά για όσους και όσες ασχολούνται, μιας και αποτελεί ισχυρό μέσο κοινωνικοποίησης και δημιουργικό διάλειμμα από την καθημερινότητα. Παράλληλα, το πλέξιμο είναι ένας τρόπος οικονομικής ανανέωσης γκαρνταρόμπας, καθώς με δυο βελόνες και λίγο μαλλί, μπορούν να δημιουργηθούν μικρά και μεγάλα “θαύματα” όπως πουλόβερ, ζακέτες, γιλέκα, διακοσμητικά για ρούχα, κοσμήματα, αξεσουάρ, τσάντες κ.α. 

Τα τμήματα αναμένεται να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους από τη νέα χρονιά και ο κύκλος μαθημάτων θα διαρκέσει δύο μήνες. Το κόστος συμμετοχής είναι 40 €, μη συμπεριλαμβανομένων των υλικών (βελόνες, μαλλιά πλεξίματος). Ελάχιστος αριθμός για δημιουργία τμήματος είναι τα 10 άτομα και μέγιστος τα 20 άτομα. 

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τέλη Νοεμβρίου, στα γραφεία της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. καθημερινά από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή και ώρες 9 π.μ. - 2 μ.μ., στο τηλέφωνο 26910-68522 (κα Βασιλική Μπαλή).