Νησιώτικο Γλέντι στο Αρχοντικό της Ευτυχίας

ΘΕΜΑ: ΝΗΣΙΩΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΑΠΟΤΗ ΧΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ_ΧΟΡΟΣ_ΜΟΥΣΙΚΗ_ΤΡΑΓΟΥΔΙ

Η Χορολογική Εταιρεία για άλλη μια χρονιά επιφυλάσσει στους λάτρεις της νησιώτικης μουσικής ένα παραδοσιακό γλέντι με μουσική, τραγούδια και χορό από τις Σποράδες ως τα Δωδεκάνησα και από τα Κύθηρα ως το ανατολικό Αιγαίο και τη Θάσο. Θα ακουστούν ακόμα συρτά και καρσιλαμάδες σε αντικριστούς και κυκλικούς χορούς.
Η Χορολογική Εταιρεία είναι πανελλήνιος μη κερδοσκοπικός σύλλογος καθηγητών φυσικής αγωγής με ειδικότητα στον Ελληνικό παραδοσιακό χορό, με έδρα την Πάτρα, ιδρυθείσα το 1996. Έχει μέχρι σήμερα συνεργασίες με το ΥΠ.Ε.Π.Θ., με πολλούς Ο.Τ.Α, έχει εκδόσει το περιοδικό «ΟΡΧΗΣΙΣ», έχει διοργανώσει δεκάδες σεμινάρια και ημερίδες για τη διδασκαλία του ελληνικού χορού στην εκπαίδευση, παραστάσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, συνεργασίες με καταξιωμένους καλλιτέχνες, (Χρόνη Αηδονίδη, Μπάμπη Τσέρτο, Παντελή Θαλασσινό, Δημήτρη Κοντογιάννη), αφιερώματα, (για το Χρήστο Πανούτσο στο Δημοτικό θέατρο, την Τασία Βέρρα από την Αχαΐα) καθώς επίσης και συμμετοχές σε τηλεοπτικές εκπομπές που έχουν σχέση με την παράδοση.

Στα πλαίσια λοιπόν των πολιτιστικών δραστηριοτήτων της Χορολογικής Εταιρείας, θα πραγματοποιηθεί παραδοσιακό Νησιώτικο γλέντι, με τραγούδι, μουσική και χορό για όλους, με προσκεκλημένο τον Νίκο Οικονομίδη, έναν από τους καλύτερους βιολιτζήδες του Αιγαίου και την Κυριακή Σπανού στο τραγούδι. Στο σαντούρι θα είναι ο Πάνος Βέργος και στο λαγούτο ο Αργύρης Ψαθάς, καταξιωμένοι μουσικοί κι αυτοί.

Το γλέντι θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015, από ώρα 10:00 μ.μ, στο «Αρχοντικό της Ευτυχίας», Δ. Σαρδελά έναντι Κ.Τ.Ε.Ο, έξοδος περιμετρικής Οβρυάς.

Για κρατήσεις θέσεων στα τηλ.:6945714899 και 6938741740
Η Χορολογική Εταιρεία περιμένει τους φίλους της και τους λάτρεις της αιγαιοπελαγίτικης μουσικής σε αυτό το νησιώτικο συναπάντημα