Εάν ανήκετε σε εκείνους που αισθάνονται εξουθενωμένοι, έχουν πονοκέφαλο και αναρωτιούνται το γιατί, η απάντηση είναι λόγω του κινητού σας.

Ζαλάδα, ναυτία, κούραση των ματιών και πονοκέφαλος είναι μερικά από τις ενοχλήσεις που μπορεί να αισθανθεί κανείς, κοιτώντας την οθόνη του τηλεφώνου του, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Όταν επικεντρώνεστε σε αυτό με το 100% σας, ο εγκέφαλός σας πάσχει από τη γνωστική ασυμφωνία του να δει την κίνηση των σελίδων, ενώ το υπόλοιπο σώμα είναι σφιγμένο.

«Τυχεροί» φαίνεται πως είναι οι χρήστες του iOS, μιας και μπορούν να ελέγξουν την κίνηση, πηγαίνοντας στις ρυθμίσεις του.

Ωστόσο, οι επιστήμονες δεν αρκούνται σε αυτό. Η έρευνα δείχνει πως η έκθεση σε εικονικά περιβάλλοντα, μπορεί να μειώσει την ικανότητα αντίδρασης σε ερεθίσματα, μακροπρόθεσμα.

Ορισμένοι ειδικοί, μάλιστα, παρομοιάζουν τα αποτελέσματα (διαταραχές όρασης, αδεξιότητα, ανισορροπία) με αυτά της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ.

Μέχρι να πραγματοποιηθεί περαιτέρω μελέτη, οι επιστήμονες προτρέπουν να υπάρχουν διαλείμματα κατά τη διάρκεια χρήσης του κινητού.