Σε ανοικτή επιστολή του Δημοτικού Συμβούλου Ηλία Γκοτσόπουλου προς το Δήμαρχο Πάτρας Κώστα Πελετίδη αναφέρονται τα εξής:

κ. Δήμαρχε,

εδώ και μερικούς μήνες πολλοί συμπολίτες που επισκέφθηκαν τις ΔΟΥ για φορολογική ενημερότητα, βρέθηκαν προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

Η Δημοτική σας Αρχή τους την είχε μπλοκάρει, λόγω χρεών, ακόμη και 20ετίας!

Χρέη, για τα οποία δεν ενημερώθηκαν, αλλά τους τα προσαυξήσατε «κανονικά» στο υπερδιπλάσιο.

Χρέη, κυρίως από κλήσεις στάθμευσης, που πολλές δεν αφορούσαν καν τους ίδιους.

Κλήσεις που «σβήστηκαν», αλλά ακόμη τους βαρύνουν.

Κλήσεις που, προ ετών πληρώθηκαν, αλλά εξακολουθούν να είναι απαιτητές.

Τραγέλαφος…

Το θέμα, που σας είναι ήδη από καιρό γνωστό, λόγω των διαμαρτυριών των πολιτών, το έθεσα προ διμήνου, προσωπικά στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, ενώ προ δεκαπενθημέρου, μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και σε σας τον ίδιο.

Ανέμενα τα αυτονόητα:

α) άμεσο ξεμπλοκάρισμα των ενημεροτήτων, β) ειδοποίηση των οφειλετών, γ) διόρθωση των λαθών, δ) διαγραφή των προσαυξήσεων και ε) ρύθμιση ή εξόφληση των χρεών.

Στο μεταξύ, η «Πελοπόννησος» της προηγούμενης εβδομάδας δημοσίευσε ότι: «430 φυσικά και νομικά πρόσωπα χρωστούν στο Δήμο 31 εκ. ευρώ». Την επομένη ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών δηλώνει αποκαλυπτικά ότι, ο Δήμος ακόμη δε γνωρίζει τα στοιχεία των 430 μεγαλοοφειλετών! Ναι, αυτών που χρωστούν 31εκ ευρώ!

Συμπληρώνει μάλιστα ότι, στις προθέσεις σας είναι να ελεγχθεί μια μια περίπτωση και να κληθούν οι οφειλέτες.

Και πολύ σωστά, θα συμπλήρωνα.

Αλήθεια όμως, γιατί αυτή η διαδικασία δεν ακολουθείται και στις περιπτώσεις των μικροοφειλετών;

Γιατί κ. Πελετίδη ταλαιπωρείτε, εκβιάζετε και εκδικείστε φτωχούς πολίτες και μικροεπαγγελματίες;

Γιατί δύο μέτρα και δυο σταθμά;

Γιατί, όποιος χρωστά 150€ του τα φτάνετε 300 με τις προσαυξήσεις  και τον εκβιάζετε στερώντας του ενημερότητα και επιστροφές, ενώ τους 430, με τα χρέη των εκατομμυρίων, δεν τους ξέρετε καν;

Γιατί, όταν είναι να εισπράξετε, γίνεστε κι εσείς σαν τους «άλλους», κι ενώ κηρύσσετε «αντίσταση» και «ανυπακοή»,  πρόθυμα «συμμορφώνεστε προς τας υποδείξεις»;

Πώς γίνεται, το ΠΑΜΕ να κάνει άνω κάτω τη ΔΕΗ, ορθώς συμπαραστεκόμενο σ’ αυτούς, που μια «άλλη αριστερά» τους έκοψε το ρεύμα και να μην κάνει το ίδιο στον κομμουνιστή Δήμαρχο, που κόβει εκβιαστικά τις ενημερότητες τους κόσμου;

«Ή με το λαό ή με το κεφάλαιο», λέτε συχνά.  Αναρωτιέμαι: στα λόγια και σ’ ό,τι δεν κοστίζει με το λαό, στις τσέπες με το κεφάλαιο;

Κύριε Δήμαρχε,

μετά από δυο μήνες άκαρπων επαφών και συναντήσεων με τις υπηρεσίες και τους συνεργάτες σας, αλλά και τη χωρίς αποτέλεσμα προ 15νθημέρου ερώτησή μου προς εσάς στο Δημοτικό Συμβούλιο, αναγκάζομαι να σας απευθύνω την παρούσα ανοιχτή επιστολή και να σας πω:

τα «φτωχά λαϊκά στρώματα», η μεγάλη πλειοψηφία των πατρινών πολιτών, δεν ανέχονται την κοροϊδία.

Λύστε τώρα το θέμα. Βγάλτε τη θηλιά από τους πολίτες, ώστε και αυτοί να μπορούν και ο Δήμος να εισπράξει.