Δεν πρόκειται να αλλάξει την άποψη της η δημοτική αρχή σε ότι έχει να κάνει με το ηλεκτρικό τραίνο και την επιφανειακή χάραξη της σιδηροδρομικής γραμμής του για την διέλευσή του στον αστικό ιστό της πόλης.

Σύμφωνα με κύκλους της Μαιζώνος οι άνθρωποι του δήμου δεν πρόκειται να κάνουν βήμα πίσω από τα όσα υποστηρίζουν για το τραίνο, μένοντας στην αρχική τους γραμμή ότι η επιφανειακή χάραξη θα κόψει την πόλη στα δύο και θα της αφαιρέσει την ελεύθερη πρόσβαση προς το λιμάνι και την θάλασσά της.

Θεωρούν, μάλιστα, ότι πίσω από την μελέτη και την πρόταση που παρουσιάστηκε στην Αγορά Αργύρη, κρύβονται συγκεκριμένα πρόσωπα που έχουν εξίσου συγκεκριμένα συμφέροντα από το ενδεχόμενο να περάσει ένα τέτοιο έργο.

Ένα έργο που, σύμφωνα με τους ανθρώπους της δημοτικής αρχής, θα δώσει έδαφος στον ΟΛΠΑ και στα σχέδια που έχει η κυβέρνηση βάση της μνημονιακής συμφωνίας για να προωθήσουν σταδιακά την ιδιωτικοποίηση της παραλιακής ζώνης, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τον λαό της πόλης.

Η θέση της δημοτικής αρχής παραμένει η υπογειοποίηση της γραμμής του τραίνου ή διαφορετικά η περιφερειακή χάραξη, μακριά από τον αστικό ιστό της Πάτρας. Ο ίδιος, άλλωστε, ο Δήμαρχος Πατρέων, από την Θεσσαλονίκη όπου βρισκόταν, μιλώντας σε συνεργάτες του έλεγε ότι με απόλυτο τρόπο ότι «όσο θα είμαστε εμείς στο δήμο, αυτοί δεν θα περάσουν το τρένο από το κέντρο όπως τους βολεύει. Ούτε βήμα πίσω σε αυτό».