Η Γκαλερί Cube, φιλοξενεί την καινούρια δουλειά του Ηλία Αηδονίδη με τίτλο “Λυκόφως”.

Ο εικαστικός γράφει για τα έργα του:

Η ενότητα των έργων “Λυκόφως” προέκυψε μέσα από σειρές σχεδίων και “σημειώσεων” εκ του φυσικού.

Πέρα από την απεικόνιση οικείων αστικών αποσπασμάτων, ο εικαστικός έχει σκοπό να εξερευνήσει τη σχέση του θέματος με το περιβάλλον του, υπό συνθήκες έντονου κοντράστου ή χαμηλού φωτισμού, όπως κατά τη διάρκεια του λυκόφωτος, ενώ παράλληλα στρέφει το ενδιαφέρον στο δεύτερο πλάνο και καθιστά το πρωτεύον (θέμα – οικοδομήματα) σχετικά αδιάφορο, έως και μέσο ανάδειξης του δευτερεύοντος.

Κεντρικό άξονα της ενότητας αυτή, αποτελεί η “ανάποδη ματιά”, όπου η παραδοσιακή εφαρμογή των εικαστικών αξιών ανατρέπεται μετατοπίζοντας τη χρήση των χρωμάτων και την απόδοση του φωτός στο φόντο, ανάγοντάς το σε πρώτο θέμα.

Συνδετικό ρόλο, ανάμεσα στο εμπρός και πίσω επίπεδο του έργου, κατέχουν οι κεραίες και τα ηλεκτρικά καλώδια.

Τα φεγγάρια που εντάσσονται σε όλα τα έργα δεν εντείνουν μόνο τη συνοχή του συνολικού εκθεσιακού υλικού, ούτε τυγχάνουν απλά διακοσμητικά στοιχεία, αλλά καθίστανται κομβικοί λειτουργικοί παράγοντες, απαραίτητοι για τη συνθετική αρτιότητα του κάθε έργου ξεχωριστά.

Τέλος, η δουλειά αυτή χαρακτηρίζεται ως εξέλιξη της προηγούμενης ενότητας “ορίζοντες”, όπου το ακρυλικό χρώμα και ο καμβάς παίρνουν τη θέση της ακουαρέλλας και το βλέμμα στρέφεται ψηλά στο φεγγαρόφωτο ουρανό υπενθυμίζοντας τη φύση της ύπαρξής μας ως “άνω θρώσκοντες”.

Διάρκεια έκθεσης: 13 Νοεμβρίου – 5 Δεκεμβρίου 2015


Ο Ηλίας Αηδονίδης γεννήθηκε στην Πάτρα.

Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών. Είναι επίσης, πτυχιούχος Μαθηματικός. Διδάσκει Εικαστικά και Σχέδιο στη Δημόσια Εκπαίδευση και παλαιότερα στο Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Πατρέων.

Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και projects και έχει παρουσιάσει τη δουλειά του μέσα από ατομικές εκθέσεις στο Δροσερικό (2001), στο Πολύεδρο (2003), στον Παλίσσανδρο και στην Γκαλερί Cube (2011 και 2015).