Θέμα έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες κατά την διάρκεια της ημερίδας παρουσίασης της πρότασης για την μελέτη της διέλευσης του τραίνου από την Πάτρα και την αστική ζώνη της πόλης.

Η πρόταση των επιστημόνων παρουσιάστηκε παρουσία φορέων και κοινού στην Αγορά Αργύρη, με τον Δήμο να εκπροσωπεί ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Έργων Χρηστός Κορδάς και ο σύμβουλος του Δημάρχου Πατρέων για θέματα υποδομής Δημήτρης Αϊβαλής,

Αυτό που έκανε εντύπωση και συζητήθηκε ήταν ότι οι διοργανωτές της ημερίδας στην ουσία δεν άφησαν τους εκπροσώπους του Δήμου να μιλήσουν, καθώς όταν πήρε τον λόγο ο αντιδήμαρχος για να χαιρετήσει την όλη εκδήλωση και προσπάθησε να τοποθετηθεί πάνω στην πρόταση των μελετητών του αφαίρεσαν τον λόγο.

Του είπαν συγκεκριμένα, όταν ο κ. Κορδάς ξεκίνησε να λέει ότι δεν συμφωνεί με την πρόταση τους, τονίζοντας ότι το τραίνο δεν γίνεται να περάσει από το κέντρο με την επιφανειακή χάραξη, καθώς θα κόψει την πόλη στα δυο και θα της αφαιρέσει το δικαίωμα της πρόσβασης στη θάλασσα της, ότι πήρε τον λόγο για να χαιρετήσει και όχι για να τοποθετηθεί.

Τότε ο κ. Κορδάς κατέβηκε από το βήμα αφού τους… ευχαρίστησε, ενώ ακολούθησαν αντιδράσεις των παρευρισκομένων που είδαν από κοντά το όλο σκηνικό, σχολιάζοντας το αρνητικά και αντιδρώντας.

Όπως έλεγαν είναι κάπως περίεργο οι διοργανωτές να μην αφήνουν τους εκπροσώπους του Δήμου να εκφράσουν την άποψη τους για ένα θέμα που αφορά την πόλη, έστω και αν αυτή η άποψη είναι αντίθετη με τη πρόταση που κατέβαλαν οι επιστήμονες μελετητές.

Οι παρευρισκόμενοι λοιπόν μίλησαν για απρέπεια...