Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015 στην κατάμεστη Αίθουσα Εκδηλώσεων της Αγοράς Αργύρη, παρουσία πνευματικού κόσμου και αρχών και φορέων της πόλης, η παρουσίαση του βιβλίου της εικαστικού συγγραφέως κ. Λουίζας Χατζιδάκι με τίτλο: ''Δέσποινα Εργόχειρο Ζωής''.

Κατά την εκδήλωση, μίλησε για τη συγγραφέα, η Πρόεδρος του Συλλόγου Νέων Καλλιτεχνών Πατρών Έφη Αναλυτή, η οποία εξήρε το ήθος, την ευγένεια ψυχής και τους χαμηλούς τόνους, στοιχεία που διακρίνουν και βέβαια χαρακτηρίζουν και το πνευματικό της έργο. Ακολούθησε ομιλία από την Ήρα Κουρή, Φιλόλογο, η οποία τόνισε ότι ο λόγος της συγγραφέως είναι καθαρός και ειλικρινής και ότι το βιβλίο είναι μια κατάθεση αναμνήσεων και αληθινών γεγονότων που εκτυλίχθηκαν σε μια δύσκολη εποχή, γεμάτη αγώνες και προσπάθειες για ένα καλύτερο αύριο. 

Στη συνέχεια η Μαρία Αναλυτή και Λάκης Βανδαράκης αναβίωσαν με τις απαγγελίες τους από αποσπάσματα, σημαντικές στιγμές της ζωής της ηρωίδας.

Την εκδήλωση έντυσαν οι εξαίρετοι μουσικοί, Νίκος και Σταμάτης Λέκκας με την ορχήστρα τους, που μας ταξίδεψαν με ρετρό τραγούδια που απέδωσαν με ιδιαίτερα θεατρικό τρόπο, η Εύα Κουτσουβέλη κι ο Γιώργος Φλέσσιας.

Ξεχωριστή παρουσία της εκδήλωσης οι χορευτές σε ρυθμό tango Γιώργος Μπουρλέσης και Δήμητρα Μήτσιου από τη Σχολή Χορού Tango Club Πάτρας.

Τέλος, πήρε το λόγο η συγγραφέας, η οποία συγκινημένη έδωσε το στίγμα του βιβλίου και ευχαρίστησε τους οργανωτές και το κοινό που συμμετείχε.

Yπεύθυνη οργάνωσης και Δημοσίων Σχέσεων η Δέσποινα Παπαφιλιπποπούλου

Την εκδήλωση συντόνισε ο Αχιλλέας Παπαδιονυσίου.