Η Μιχαέλα Αντωνίου, κόρη του γνωστού ηθοποιού Αντώνη Αντωνίου, κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο «Η Μαργαρίτα και τα Ηλιοτρόπία».

Την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου οι εκδόσεις «Mamaya» και το Discover your Way παρουσιάζουν το βιβλίο στον χώρο του βιβλιοπωλείου (Πατρέως 30) στις 19.30 το απόγευμα.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Αντώνης Βγόντζας, δικηγόρος, συγγραφέας, αρθρογράφος
Αφροδίτη Σκαλτσά Δημητρακοπούλου, Υπεύθυνη της Ερασιτεχνικής Θεατρικής Ομάδας "Ταξιδευτές της Πρόζας"
Αναστασία Δημητροπούλου, Φοιτήτρια της Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών.
Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η Χρυσούλα Παπαδοπούλου, ηθοποιός, σκηνοθέτης.
Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος, συνεργάτιδα του thebest.gr, Κωνσταντίνα Τσίχλα.

Λίγα Λόγια για το βιβλίο

"Κι έτσι ξαφνικά, όπως θα μπαίνει η άνοιξη..." σιγόπαιζε το ραδιόφωνο την ημέρα που η Μαργαρίτα περνούσε το κατώφλι του πατρικού της, ύστερα από τρία χρόνια και έξι μήνες απουσίας. 
Γιατί έτσι ξαφνικά, η Μαργαρίτα παράτησε τη ζωή της στην Αγγλία και κρύφτηκε στο ορεινό χωριό της στην Κορινθία, προκειμένου να γλιτώσει από τους διώκτες της. 
Κι έτσι ακόμη πιο ξαφνικά, ανάμεσα σε δολοφονίες, κρυμμένα μυστικά και ξέφρενα ανθρωποκυνηγητά, η Μαργαρίτα έπεσε στα δίχτυα ενός παθιασμένου έρωτα.

Μιχαέλα Αντωνίου:

Γεννήθηκα στον Πειραιά. Έζησα την παιδική και εφηβική μου ηλικία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, δυο πόλεις που λάτρεψα και λατρεύω ακόμη. Μεγάλωσα μέσα στο θέατρο και, σαν από κεκτημένη ταχύτητα, αποφάσισα να γίνω ηθοποιός . Σπούδασα στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Έπαιξα για κάποιο καιρό στο θέατρο, στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο. Όταν κατάλαβα ότι δεν είναι η σκηνή αυτό ακριβώς που θέλω, προσπάθησα να διευρύνω τους ορίζοντές μου. Φοίτησα στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ. Έκανα μεταπτυχιακές σπουδές στο Λον- δίνο. Έζησα εκεί τρία χρόνια. Έκανα ένα διδακτορικό. Τη μέρα που το ολοκλήρωσα, ήξερα ότι δεν υπήρχε καμία περίπτωση να ακολουθήσω ακαδημαϊκή καριέρα∙ ότι τελικά ο μόνος λόγος που πέρασα ατελείωτες ώρες ψάχνοντας αρχεία, γράφοντας και σβήνοντας ήταν για να μάθω να χειρίζομαι μια ιστορία, να τη στήνω, να μπορώ να την αφηγούμαι. Κάπως έτσι ξεκίνησα το γράψιμο και κάπως έτσι τελείωσα το πρώτο μου μυθιστόρημα , Η Μαργαρίτα και τα Ηλιοτρόπια. Ελπίζω να ακολουθή- σουν κι άλλα. Ζω στην Αθήνα και έχω μία κόρη.