"Πρώτη φορά αριστερά" με μνημονιακή πολιτική που θέλει να δείξει μία δήθεν κοινωνική ευαισθησία, την οποία όμως ακυρώνει στην πράξη με τις αποφάσεις της, σε ζητήματα μάλιστα που θα έδειχναν εμπράκτως την φιλολαϊκή της διακυβέρνηση.

Το παράδειγμα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που στην ουσία αποτελεί την εκπροσώπηση της κυβέρνησης στην ευρύτερη περιοχή, από την στιγμή που δεν είναι αιρετή, αλλά διορισμένη από τους κεντρικούς μηχανικούς, είναι χαρακτηριστικό. Σύμφωνα με πληροφορίες του patrasevents.gr η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, λοιπόν, προχώρησε στην ακύρωση δύο αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου που αν μη τι άλλο κινούνταν σε μία τέτοια φιλολαϊκή κατεύθυνση.

Η μία αφορούσε τη διαγραφή των χρεών των Σχολικών Επιτροπών προς την ΔΕΥΑΠ και η άλλη την ουσιαστική απαγόρευση στο δήμο στο να δοθούν μερίδες φαγητού (κολατσιού) στους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Σε ότι αφορά την πρώτη απόφαση στην οποία είχε προχωρήσει το δημοτικό συμβούλιο και μιλούσε για την διαγραφή του 50% του συνολικού όφελους, είναι γνωστό ότι οι Σχολικές Επιτροπές δεν έχουν χρήματα ούτε για να βάλουν θέρμανση στα σχολεία, ενώ χρωστούν σημαντικά χρηματικά ποσά στην ΔΕΥΑΠ που είναι αδύνατον να καλυφτούν.

Όσο για την δεύτερη ακύρωση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου, είναι εξίσου γνωστό ότι είναι τέτοια η κατάσταση στην κοινωνία της Πάτρας που δεκάδες μαθητές υποσιτίζονται, ενώ τις περασμένες σχολικές χρονιές υπήρξαν και φαινόμενα λιποθυμίας  από την πείνα. Οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου  - και μάλιστα με ευρεία πλειοψηφία – είναι σίγουρο ότι θα ανακούφιζαν με διαφορετικό τρόπο τους μαθητές, τις οικογένειες τους και γενικότερα τις σχολικές κοινότητες που περνούν δύσκολα τα χρόνια της οικονομικής κρίσης.

Το ερώτημα βέβαια προκύπτει αυτόματα: Με ποιο σκεπτικό ακυρώθηκαν οι αποφάσεις αυτές του δημοτικού συμβουλίου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση; Οι εταίροι μας δεν δέχονται να τρώνε τα παιδιά και οι μαθητές των σχολείων μας ένα κολατσιό το πρωί, αλλά προτιμούν να τα βλέπουν να πεινούν και να λιποθυμούν από την ασιτία; Και αν ναι οι πολιτικοί της «αριστερής» διακυβέρνησης που λένε ότι έχουν την εξουσία τι κάνουν για αυτό;