Η Βρετανία πρωτοπορεί όχι μόνο στη μουσική, αλλά και στα ήθη και τα... έθιμα του κρεβατιού! Μια νέα τρέλα ή τάση -όπως θέλετε να τη βαφτίσετε-, «γεννήθηκε» στη χώρα αυτή  και φέρει το όνομα «chemsex», όρος που κρύβει αχαλίνωτο σεξ διάρκειας μέχρι και πολλών ημερών, χρήση ναρκωτικών και αρκετούς παρτενέρ. Φυσικά, οι αρχές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, προειδοποιώντας για έξαρση του HIV και της ηπατίτιδας.

Όπως γράφει η Telegraph, πάνω από το 60% όσων επισκέπτονται κλινικές αποτοξίνωσης στο Λονδίνο, κάνουν συχνά «chemsex». Σε αυτά τα ακόλαστα πάρτι, εκτός από σεξουαλικά όργια, γίνεται χρήση ουσιών, όπως κοκαΐνη, κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη που συνδυάζονται με άφθονο αλκοόλ.

Τα «chemsex», αφορά τόσο σε ομοφυλόφιλους όσο και σε ετεροφυλόφιλους και όσοι συμμετέχουν σε αυτά επιδίδονται για 72 συνεχόμενες ώρες σε σεξουαλικά όργια με πάνω από πέντε παρτενέρ, χωρίς τροφή και ύπνο! Τα πάρτι ξεκινούν συνήθως Παρασκευή και τελειώνουν τη Δευτέρα ενώ τα μέτρα προφύλαξης είναι πολλές φορές ανύπαρκτα.

Οι εμπειρογνώμονες του British Medical Journal προειδοποιούν ότι εκτός από το ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος εξάπλωσης σεξουαλικών μεταδιδόμενων ασθενειών, εκείνοι που συμμετέχουν σε τέτοια πάρτι, κινδυνεύουν από κρίσεις πανικού, κόπωση και κατάθλιψη λόγω της αϋπνίας και του αχαλίνωτου σεξ.