Το ψηλότερο κάστρο από άμμο στον κόσμο κτίστηκε πριν λίγες ημέρες στις ΗΠΑ, καταρρίπτοντας το σχετικό ρεκόρ Guinness, με αφορμή την έναρξη των απευθείας πτήσεών της Turkish Airlines προς το Διεθνές Αεροδρόμιο του Miami.

Η Turkish Airlines στις 25 Οκτωβρίου πραγματοποίησε την πρώτη απευθείας πτήση από το Διεθνές αεροδρόμιο του Μαϊάμι στο αεροδρόμιο Ataturk, προσθέτοντας ακόμα μια πόλη της Αμερικής στο δίκτυο της εταιρείας.

Για την προώθηση του νέου προορισμού, η Turkish Airlines ανέθεσε στην 7 φορές κάτοχο του ρεκόρ Guinness World Records, "The Sand Sculpture Company", και τον ιδιοκτήτη της Ted Siebert, να χτίσει στο Μαϊάμι το ψηλότερο κάστρο από άμμο, με στόχο να σηματοδοτήσει τη σύνδεση της πόλης με 278 προορισμούς στον κόσμο.

Τη Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, σε συνέντευξη Τύπου, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το κάστρο από άμμο κατέρριψε το Guinness World Records το οποίο πλέον ανέρχεται στα 13,97 μέτρα. Για την κατασκευή του χρειάστηκαν περισσότεροι από 1.800 τόνοι άμμου, περίπου 2 εβδομάδες για να ολοκληρωθεί και η συνδρομή 19 γλυπτών από όλο τον κόσμο.


''Στα Guinness World Records, γινόμαστε σε καθημερινή βάση μάρτυρες συναρπαστικών επιτευγμάτων μπροστά σε εμβληματικά ορόσημα σε όλο τον κόσμο", δήλωσε ο Philip Robertson, κριτής του Guinness World Records. "Είναι σπάνιο να βλέπουμε ένα εξαιρετικά λεπτομερές κάστρο από άμμο, που αναπαράγει τόσες πολλές θαυμάσιες πόλεις και κατόρθωσε να πάρει τον τίτλο Guinness World Records. Είναι και επίσημα εκπληκτικό".

Δείτε το time-lapse βίντεο της κατασκευής του κάστρου:


Αξίζει να σημειωθεί ότι η 26η Οκτωβρίου καθιερώθηκε για το Miami ως Ημέρα Turkish Airlines, από τον Επίτροπο της πόλης Wilfredo "Willy" Gort.